Најновије

НАТО ПОТВРДИО: Ево ко је дао дозволу за одлазак КБС на север КиМ

Званичници НАТО-а у Бриселу изјавили су да, према бриселском споразуму из 2013. године, Косовске безбедносне снаге не могу да се крећу северним делом Косова без претходног одобрења команданта Кфора.

Кфор (Фото: flickr)


"За НАТО, бриселски споразум 2013. је размена писама између бившег генералног секретара НАТО-а Андреаса Расмусена и господина Хашима Тачија", објаснио је неименовани званичник НАТО-а за приштинском портал Експрес.

Подсетио је на недавни састанак генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и косовског премијера Аљбина Куртија.

"Током недавне посете господина Куртија, генерални секретар НАТО-а Столтенберг нагласио је да је посвећеност НАТО-а стабилности на читавом западном Балкану непоколебљива. Поновио је да је мисија Кфор, коју предводи НАТО, усредсређена на свакодневну примену свог мандата који проистиче из Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, како би се осигурало безбедно окружење и слобода кретања за све заједнице на Косову", наводе из НАТО-а.

На крају, званичник НАТО-а нагласио је да је Столтенберг јасно изразио подршку процесу дијалога између Београда и Приштине, и да је дијалог једини начин за проналажење политичког решења.

Реакција званичника НАТО-а је уследила након што је Аљбин Курти јуче у скупштинској расправи рекао да је договор из размене писама Расмусена и Тачија о ограничавању кретања припадника КБС-а на северу Косова штетна и да ће коначни суд о споразуму дати тужилаштво, коме се Курти обратио са захтевом за поништење документа.

О Вучићевој пропаганди и реалности прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА