Најновије

ЗАЈЕДНИЧКА АКЦИЈА СРПСКИХ И РУСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Шта би било да се ово догодило 1999. године? (ВИДЕО)

У медијима и на друштвеним мрежама се појавио снимак са заједничке вежбе српских и руских специјалних јединица ''Заједнички одговор'', која се ове недеље одржава у Србији, у ширем рејону Делиблатске пешчаре.

Српски и руски специјалци (Фото: Војска Србије)

Службеници руске и српске војске извршили су низ практичних задатака у оквиру маневара антитерористичке обуке. Према сценарију вежбе, јединице су разрађивале гоњење терористичких група, изводиле акције усмерене на идентификовање непријатељских заседа, а такође су вежбале уништавање база терориста.

Руски стручњаци, аналитичари и новинари у својим коментарима на видео снимке ове вежбе тврде да би исход рата у СР Југославији 1999. године био друкчији, и да би губитак територија био спречен, пише портал Anna-News.

Више од 200 војника и 11 комада војне опреме Западног војног округа Оружаних снага Руске Федерације стигло је у Србију да учествује у заједничким вежбама „Заједнички одговор 2021“. Током маневара, ловци ће вежбати слетање уз помоћ падобранских система Crossbow, приближавајући се објекту илегалних војних формација, блокирајући и уништавајући терористе.

Интересантна је чињеница да су припадници руских специјалних јединица други пут дошли у Србију, односно први пут после заузимања аеродрома Слатина код Приштине.

О хрватско-албанском братству по оружју прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА