Најновије

ДРИТАН ПОКАЗАО СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ! Подржао ДПС - гласа за скандалозну антисрпску резолуцију

Наравно да ћемо гласати за резолуцију. То је наша обавеза. Још ме сврби рука од Закона о слободи вероисповести јер је изгласан преко ноћи.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Други пут је изгласан дању и то је већ боље.

Ово је јуче најавила Божена Јелушић, посланик грађанског покрета УРА који води Дритан Абазовић, говорећи о Резолуцији о Сребреници која је на дневном реду Скупштине Црне Горе.

Овим документом, који је иницирала Бошњачка странка, тражи се "најоштрија осуда геноцида у Сребреници", као и потврда да се геноцид догодио на тлу Европе после Другог светског рата у којем је, како се истиче, убијено "више од 8.000 цивила бошњачке националности". Тим текстом захтева се забрана јавног негирања "постојања или умањења геноцида у Сребреници". Бошњаци траже да се 11. јул прогласи Даном сећања на жртве у Сребренице и да се истакне решеност државе Црне Горе, "као пуноправне чланице НАТО да афирмише вредност мира и стабилности".

Подсећамо да је Црна Гора 2009, у време владавине режима Мила Ђукановића, усвојила декларацију о прихватању резолуције Европског парламента о Сребреници, којом се осуђује злочин, али се не спомиње реч "геноцид" нити кажњавање његовог негирања.

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта, потврдио је за "Новости" да тај политички савез неће гласати за поменути документ.

- Та такозвана резолуција је усмерена против српског народа, али служи и за дневно политичке потребе ДПС и сателита, и заиста је неодговорно жртве користити у ту сврху. Међутим, то су странке које су зависиле од непотизма, привилегија, клијентелизма, корупције, и након губљења власти нестала је могућност да и даље на тај начин функционишу и малтретирају народ, па су проценили да кроз теме које подстичу омразе и поделе могу и даље да буду примећени на политичкој сцени. Сматрам да УРА није требало да им даје прилику за ову расправу и да гласа за једну такву резолуцију, али то је ствар њихове процене.

Вучуровић сматра да се у Сребреници није догодио геноцид, већ злочин каквих је било на свим странама у том крвавом сукобу:

- Може се изгласати стотину оваквих резолуција, али се истина не може поништити, а Србе нико и никад не може представити као геноцидан народ, јер смо ми међу онима који су највише страдали у прошлом веку и који смо победници у оба светска рата. Нисмо дали 1992. да нам се понови 1941. и у одбрамбено-отаџбинском рату смо успели да пружимо величанствен отпор и створимо нашу Републику Српску. То нам нико не може одузети, иако покушавају са разних страна, од ових политичких ДПС пиљара до есктремистичких кругова у Сарајеву.

Шта је Кривокапић рекао о Сребреници, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА