Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ СПРЕМА НАПАД ПРОТИВ РУСИЈЕ И СИРИЈЕ: Сценарио је већ припремљен (ВИДЕО)

Уочи председничких избора у Сирији, Бели шлемови и њихови налогодавци поново припремају провокацију употребом хемијског оружја за дискредитацију владе Сирије и против Русије која активно помаже тој земљи.

Гас маска (Илустрација: Pixabay)

Информације о припреми нове провокације потврђују информације доступне руској војсци. Утврђено је да су представници „Белих шлемова“ превезли шест буради хлора из насеља Џиср ал-Шугур. Терористи Хајат Тахрир ал-Шам (ХТШ) обезбедили су сигурност испоруке отровне супстанце.

Тако западни спонзори нису напустили идеју употребе провокација хемијским оружјем.

Сценске снимке деце погођене хемијским нападима сада су преко потребне страним обавештајним службама да поремете председничке изборе у Сирији и створе изговор за увођење нових економских санкција и напада на владине циљеве, пише портал Рускаја Весна у свом извештају из Сирије.

Руски центар за помирење зараћених страна потврдио је информације о предстојећој провокацији.

Током видео брифинга, изјаву о овоме дао је заменик шефа Централне командне службе Руске Федерације у Сирији, контраадмирал Александар Карпов.

Представник руског Министарства одбране рекао је да је руска војска добила информације о припреми провокативне акције у западном делу провинције Идлиб од стране припадника Хајат Тахрир Ал-Шам користећи отровне материје.

„Терористи су 23. маја, у пратњи представника псеудо-хуманитарне организације Бели шлемови, у два камиона испоручили шест контејнера са отровним супстанцама, вероватно са хлором, на подручје насеља Џиср ал-Шугур. Према извештајима, милитанти планирају уочи сиријских председничких избора да изведу хемијски напад и његове последице у виду жртава и повреда међу локалним становништвом због накнадне оптужбе сиријских владиних снага за употребу хемијског оружја против цивила “, рекао је контраадмирал Александар Карпов.

„Бели шлемови“ су изгубили на актуелности. Ово су нови кораци Запада да дискредитује сиријску владу.

Понављано излагање Белих шлемова у провокацијама уз употребу хемијског оружја обезбедило је овој организацији статус „псеудо-хуманитарне“ организације.

'’Руска страна редовно обавештава светску заједницу о предстојећим провокативним акцијама. Током сиријског сукоба потврђиване су све изјаве представника Министарства одбране и Министарства спољних послова Руске Федерације, чиме је Запад сатеран у ћошак и није остављена шанса за спровођење плана'’, закључује Карпов.

О највећој тајној сили на свету сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА