Најновије

НА КОЈУ СТРАНУ ЋЕ ОТИЋИ СРБИЈА? Нова Влада, па посета Бајдена, па Медведева

БЕОГРАД - Потпредседник САД Џозеф Бајден и премијер Русије Дмитриј Медведев стижу у званичне посете Србији у августу и септембру.

Бајден и Медведев ускоро у Србији (Фото: Синхуа)

Двојицу званичника би у Београду сачекала нова влада, јер се "формални кораци за формирање кабинета очекују већ следеће недеље".

Бајденова посета би била прва на реду и планирана је за 18. август, док би Медведев требало да стигне у Београд почетком септембра. Обојици би ово била прва посета главном граду Србије после седам година.

Обавештајне и техничке припреме за долазак високих гостију из Вашингтона и Москве су већ почеле.

Како се наводи, амерички потпредседник би са српским званичницима разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и подршци Вашингтона европском путу Србије, док би руски премијер са колегама говорио о даљем продубљивању економског и политичког партнерства две земље.

Теме би могле да буду и извоз "Фијатових" возила, али и споразум о правима и обавезама припадника српско-руског хуманитарног центра у Нишу, о чему је раније говорио председник Србије Томислав Николић.

Вест о посетама стиже у тренутку када се у српској јавности говори о притисцима Запада и Русије на мандатара Александра Вучића, а медији спекулишу о томе да свака страна има "листу имена" које жели, односно не жели да види у српској влади.

Вучић је требало да се са Бајденом састане прошле године у Вашингтону, али је до сусрета није дошло јер је америчком председнику преминуо син.

Као аргумент да ће званичнике дочекати формирана влада, наводе се сазнања да су "поједини посланици добили сигнале да не иду из Београда следеће недеље, јер би могла да буде сазвана седница парламента". Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА