Најновије

КУРТИ ОПТУЖИО БЕОГРАД ЗА "КАМПАЊУ" ПРОТИВ ШИПТАРА: Нису успели тенковима, сад би административно!

Премијер привремених косовских институција Аљбин Курти је, у разговору са председником Албанског националног већа у Србији Рагмијем Мустафом, оптужио Београд за "кампању" против Албанаца у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Курти је рекао да "помно прати" ситуацију и положај Албанаца у тим општинама и оптужио Београд да оно што тамо није успела да "учини тенковима, сада чини административно", објавио је портал Репортери.

- Кампања против албанских становника у Прешевској долини је неприхватљива и треба је зауставити што је пре могуће - рекао је Курти.

Представници приштинских власти су са Мустафом, такође, разговарали о "пасивном" односу према албанском становништву у тим већински албанским срединама, који је, како су оценили, "посебно интензивиран у Медвеђи", преноси КосовоОнлајн писање портала Репортери.

У тексту се додаје да је Мустафа захвалио Куртију на пријему и посебно на, како се наводи, средствима која је претходна косовска влада, када је он био премијер, издвојила за помоћ током пандемијске кризе.

Мустафа је, такође, представио разне пројекте које општине са албанском већином на југу Србије планирају да спроведу.

Курти и Мустафа су се сложили да "интензивирају сарадњу" у циљу побољшања положаја Албанаца у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, пише портал Репортери.

Белорусија објавила транскрипт разговора контролора и авиона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА