Најновије

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Украјинска криза би могла да се прошири!

Украјинска криза могла би могла да се прошири услед авантуристичких акција земаља НАТО-а, рекао је за Спутњик заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко.

По његовим речима, изјава председника Француске Емануела Макрона о могућем слању трупа у Украјину „указују на спремност да крену путем ескалације у време када сам Запад трпи стратешки пораз на терену“. Грушко је оценио да су такве речи неприхватљиве.

„Због авантуристичких акција чак само једне или две земље НАТО, украјинска криза би могла да се прошири ван својих географских граница и да добије потпуно друге димензије“, рекао је руски дипломата.

Како је истакао, ситуација у односима Русије и НАТО „предвидљиво се и намерно“ погоршава.

„НАТО је покренуо хибридни рат против Русије. Вашингтон и његови сателити учинили су све да сведу нашу сарадњу и канале дијалога на критични нулти ниво“, констатовао је Грушко.

Међутим, по његовим речима, Москва не намерава да улази у војни сукоб са Алијансом.

„Да ли је војни блок спреман за отворени сукоб са Русијом – то треба питати саме представнике НАТО-а. У сваком случају, ми немамо такве намере према земљама чланицама Алијансе“, казао је руски дипломата.

Он је истовремено поручио да ниједна претња НАТО-а по безбедност Русије неће остати без одговора.

У последње време на Западу се све чешће чују идеје о директном оружаном сукобу између НАТО-а и Русије. Кремљ је саопштио да Русија не представља претњу, да никоме не прети, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Авдејевке

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА