Најновије

СРАМНА ОПТУЖБА ЕРДОГАНА! Упозорава Запад за исламофобију!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган упозорио је данас на забрињавајући раст исламофобије и антимуслиманског расположења које је, како каже, све присутније на Западу, а које подржавају десничарске структуре у ЕУ.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Синхуа/Правда)

- Исламофобија и антимуслимански наратив се шире као ћелије рака у многим деловима света, посебно на Западу - рекао је Ердоган у говору на првом симпозијуму о питању исламофобије одржаном у Анкари.

Како каже, толерантна политичка клима под изговором слободе говора помогла је симпатизерима крајње деснице да добију подршку за своја насилна деловања.

- Нови расизам усмерен против муслимана заправо представља непријатељство против ислама упркос напорима западних друштава да га ублаже називом исламофобија - истиче Ердоган.

Он је посебно критичан био према САД-у те је истакао како је политика ове државе довела до пораста нетрпељивости према муслиманима у свету.

- Стратегија САД-а да демонизије муслимане након 11. септембра послужила је као окидач бројним антимуслиманским покретима који су већ постојали у многим структурама западне цивилизације. Морамо мобилизовати све политичаре, интелектуалце, медијске раднике као и религијске званичнике у борби против оваквог понашања - рекао је Ердоган.

На крају, турски председник је поручио како се свет против исламофобије мора борити успостављањем заједничких механизама који ће донети сигурност и мир за све људе у свету.

Сенка бојкота и над изборима пре избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА