Најновије

ГОЈКОВИЋ: Оборићемо Закон о родној равноправности на Уставном суду!

Закон о родној равноправности, није у скалду са Уставом Србије, сматра Жика Гојковић, председник Покрета обнове краљевине Србије.

Жика Гојковић (Фото: ПОКС)

- Ми ћемо званично покренути иницијативу за оцену уставности скандалозног Закона о родној равноправности који је донет упркос противљењу стручне и академске јавности у Србији, изјавио је Гојковић за Правду.

Он каже да овај Закон крши Устав Србије, тиме што уводи категорију „род“, али и зато што ограничава слободу говора, критичке речи и мишљења.

- Овај Закон практично забрањује промовисање традиционалне породице и односа жена и мушкараца и њиме се даје основа за још скандалознији закон о истополним заједницама, каже он и нагалшава да је Закон о родној равноправности неуставан, јер је тако одлучио пре три године Савет за законодавство Владе Србије.

Гојковић истиче и да је данас тај Савет, у истом саставу, променио став што јасно показује да је ова одлука политичка, а не правна.  Он истиче да се Закон о родној равноправности заснива на забранама, казнама, репресији и претњи за целокупно српско друштво.

- Наша коалиција поздравља најаве да ће своје захтеве за оцену уставности поднети и Одбор за језичка питања САНУ и бројне друге организације. Верујемо да ће Уставни суд прихватити нашу иницијативу, поступити у оквиру својих овлашћења  и обуставити примену спорног Закона» – закључио је Гојковић, чија странка је недавно формирала коалицију са Демократском странком србије и још деветнаест удружења грађана, који делју под именом НАДА (Национално демократсака алтернатива).

Према речима Гојковића, ДСС и други коалициони партнери из НАДЕ деле исти став.

Да ли ми нешто дугујемо Немачкој, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА