Најновије

ТУРСКИ МИЛИТАНТИ ОФОРМИЛИ СТРАШНУ ДИВИЗИЈУ: Спремни да потчине север Сирије, познати су по бруталности

Дана 28. маја, три оружане групе које су добиле подршку од Турске на северу Сирије, спојиле су се у нову формацију предвођену Сиријском националном армијом (СНА) под називом "13. дивизија".

Илустрација (Фото: принтскрин)

У заједничкој изјави, групе, Дивизија освајача Мехмеда, бригада Самарканд и бригада Вакас, рекле су да се под тим кораком подразумева организовање војних снага у областима окупираним Турцима на северу и североистоку Сирије.

Три групе су међу најмањим фракцијама СНА, која је основана 2017. године како би ујединила групе које подржавају Турци и ставила их под јединствену команду.

Упркос формирању СНА, групе које подржава Турска задржале су своју одвојену, независну команду. Због тога су у последње три године избили многи сукоби унутар побуњеника. Многе групе су такође пребегле из одређених СНА јединица или су се спојиле да би формирале своје.

Прошлог априла, две фракције СНА, 9. дивизија - специјалне снаге и бригада Север, објавиле су да су формирале 1. бригаду. Пре тога, Сулејман шах дивизија најавила је пребег из 1. корпуса СНА.

СНА је присутан као јединствена, центрична побуњеничка снага само у медијима. У стварности, фракције СНА боре се међусобно на подручју окупираном од стране Турака због утицаја и новца.

Путин и Лукашенко желе савезну државу Русије и Белорусије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА