Најновије

ЖУРКЕ У РЕСТОРАНИМА, НАВИЈАЧИ НА ТРИБИНАМА, ЗАКАЗАНИ КОНЦЕРТИ... Ако су већ мере укинуте, зашто нам то нико не каже?!

Навијачи на трибинама, журке по ресторанима, карте у продаји за концерте који ће се одржати наредних дана. Ништа чудно да све то, барем званично, тренутно у Србији није забрањено.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Док се једни полако враћају нормалном животу налик оном пре короне, други који чекају зелено светло Кризног штаба и званично обустављање мера, питају се с разлогом да ли су то можда мере укинуте, а да њих нико о томе није обавестио?

Кризни штаб је у последње време био изузетно гласан о могућим најавама за попуштање мера, али до њих званично никако да дође, Иако су бројке драстично опале, болнице значајно испразниле, а број заражених дошао на ниво који је био услов за додатно попуштање, многе мере су и даље на снази.

- Да бисмо дозволили славља попут матура и свадби потребно је да се испуне два услова: да имамо 50 одсто вакцинисане пунолетне популације, дакле око 2,8 милиона становника, али и да број заражених на дневном нивоу падне испод 100, дакле да буде двоцифрен - у више наврата су истакли најутицајнији чланови Кризног штаба за борбу против ковида-19, проф. Бранислав Тиодоровић и др Предраг Кон.

У међувремену, међутим, свакодневно смо сведоци да се одвијају многе манифестације које су, по слову прописа, тренутно и даље забрањене. Последњи пример је престижни тениски турнир на Дорћолу на којем је од јуче дозвољено присуство публике и то 30 одсто капацитета трибина.

До сада су на мечевима могли да се нађу само родбина и пријатељи, а од јуче је почела и званична продаја карата по цени од 1.500, 2.000 и 2.500 динара, зависно од дана. И стварно скоро нико нема ништа против тога, много је већи доживљај тениског спектакла са публиком на трибинама, али зашто нико није званично изашао и рекао да је то све регуларно, дозвољено, односно да су неке мере ублажене?

"У складу са протоколима и мерама АТП-а, сви они који буду присуствовали мечевима биће у обавези са ураде QR Code-АТП упитник-ковид, без којег неће бити омогућен улазак на терене. Упитник се попуњава на самом улазу, а како би се избегле гужве и омогућила даља контрола и несметан улазак на трибине без застоја, сви гледаоци би требало да планирају долазак на терен барем 30 минута пре почетка мечева", стоји у обавештењу на сајту преко којег се купују улазнице.

Исто тако електронским путем је могуће купити карте и за Гитар арт фестивал у Дом омладине, од 1. до 5. јуна, где ће можда и главна звезда бити Влатко Стефановски који ће пред публику изаћи наредног четвртка. Иван Босиљчић би требало да наступи вечерас у "Комбанк дворани", а у продаји су карте за још неке концерте наредних недеља.

Није тајна да су се Београђани ужелели добрих концерата и доброг провода, али је исто тако чињеница да се званично, када су мере у питању, ништа није променило од марта ове године када се велика фрка дигла због концерта Црвене јабуке у "Комбанк дворани". Како су тада истакли надлежни, таква манифестација никако није била по прописима.

Дозволе за свадбе и слична весеља такође званично још увек немамо, међутим, овакви хепенинзи све су чешћи последњих недеља и то са живом музиком, па чак и са више од стотинак званица.

Мере на снази

-обавезно ношење маске у затвореним просторима

-дозвољена окупљања максимум до пет особа

-радње и угоститељски објекти могу да раде до 22.00

-забрањена публика на свим спортским надметањима.

Караџићу угрожено здравље, Младићу притисак преко 190! Огласила се њихова деца. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА