Најновије

ДОДИК ГРМИ НА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА: Република Српска неће признати нелегално изабраног Шмита, сраман потез Запада!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска не прихвата именовање немачког дипломате Кристијана Шмита за високог представника у БиХ, нити било какве његове ингеренције.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да је Савет за провођење мира блефирајући нешто наводно именовао, оценивши да је реч о непроцедуралном именовању на бази игнорисања.

- Та персона коју су они наводно именовали за свог високог представника, неће бити прихватљива и Република Српска неће прихватити име, нити било какве његове ингеренције - рекао је Додик.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ је позвао јавност да не прихвати именовање Шмита, јер он није формално ни именован.

- Ви који сте самозвани и који блефирате поново хоћете да нам наметнете причу о неком високом представнику кријући се да је то Немац иза кога би наводно требало да стоји Немачка, а ми треба да се препаднемо и кажемо ок. Није ок, није у реду, нисте у праву, лажете, блефирате и петљате - рекао је Додик.

Он је поручио да Република Српска неће да пристане на такво блефирање и бламажу међународног фактора, јер они нису имали право да именују високог представника.

- Нема ни Савета безбедности у погледу доношења релевантне резолуције како су то они сами рекли. Све је то рађено на један сумњив начин, као што је и БиХ сумњива. То је само доказ да БиХ не треба да постоји као земља - рекао је Додик.

Он је оценио да на један арогантан, непоштен, криминалан начин покушавају да извргну руглу међународно право и Анекс 10 Дејтонског споразума и да наводно именују некога који би дошао у име њих да нешто ради.

- Тај неко може да ради у име њих, а што се тиче нас неће да ради - рекао је Додик.

Он је оценио да је ово најбољи доказ да међународна заједница не верује у БиХ.

- Ово није именовани високи представник и молим нашу јавност да то тако третира - рекао је Додик и поручио да је на овом именовању пала прича представника међународне заједнице о владавини права.

У јавном дискурсу већ се користи термин именован, каже Додик и додаје да Кристијан Шмит није именован.

- То је покушај именовања, то је блеф "ако прође прође" - рекао је Додик.

Према његовим речима, они морају да се суоче са чињеницом да је Народна скупштина Републике Српске донела закључке који су веома прецизни и јасни.

- Наравно да можемо да разговарамо о новом високом представнику под условом да се поштује процедуре за његов избор и именовање. Уколико то не буде, наравно да нећемо прихватити ни једно друго сумњиво именовање, па ни ово које су они покушали да направе - рекао је Додик.

Према његовим речима, они упорно крше међународно право и не могу да се позивају на владавину права.

Да ли је Грчка заиста "нови улог" у решавању косовског питања? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА