Најновије

СЛОВАЦИ ЗАДАЛИ ШАМАР СВОЈОЈ ВЛАДИ: Истраживање о подршци Русима забрињава ЕУ

По процени агенције Глобсек чак 72 посто Словака сматра Русе браћом и тиме је после Србије друга еврпска држава која највише уважава Русе и Русију.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

После дешавања у Републици Чешкој, Влада Словачке је из солидарности са Чесима избацила тројицу руских дипломата али се са тиме неслаже већина грађана ове државе. Дан после изјаве министра Корчока, који је рекао да не жели лоше односе са Русијом, у Руску амбасаду у Братислави стигли су Словаци са цвећем и славенском тројбојком да се лично извине амбасадору Русије за кораке словачких власти са којима се Словаци не слажу као и разне политичке странке, покрети и организације које су такође упутили писма Руској амбасади где се кају за потезе власти Словачке која је тренутно  у дубоком разврату .

По истраживањима 79 посто Словака жели крај нове про-америчке владе и предходних дана су председници државе Зузани Чапутовој дали  600 000 потписа за референдум.

У Словачкој су се јуче појавили и билборди на којима пише “Хвала на ослобођењу, не желимо рат са Русијом” иза којих стоји бивши председних словачке скупштине  Јан Чарногурски , адвоката и председник удружења Словачко-руског пријатељства. Он као бивши поличар и адвокаа оштро критикује потезе Чешке  и осуђује хистерију и русофобију  коју шире медиа.

- Ми желимо показати другу слику Словачке и то баш сад у мају када смо били ослобођени од руске стране, ови билборди се налазе на свим местима Словачке – рекао је он.

Извор: Правда/Рене Полух

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА