Најновије

ШОК ЗА БАЈДЕНА! Рус преузима Њујорк, Москва улази на територију Америке!

Рус рођен у Томску, који се пре више од десет година преселио у Сједињене Америчке Државе, независни је кандидат за градоначелника Њујорка на изборима у јуну. Филипченко је објаснио разлоге за своју кандидатуру.

Бајден и Путин (Фото: Правда)

„Кандидујем се за градоначелника и не покушавам да од тога профитирам. Многи желе да буду градоначелници само да би себе рекламирали, да зараде новац. Ја сам другачији човек. Понашам се, рецимо, као Робин Худ. Односно, желим да помогнем људима“, рекао је Филипченко.

Према његовим речима, већина опозиционих кандидата актуелном градоначелнику Билу де Блазију су добростојећи људи, неки су већ радили у кабинету градоначелника. Многи имају високе плате.

„Када такав човек покуша да каже, на пример, решићу ваше проблеме (са којима се он, заправо, никада није суочавао), то је, најблаже речено, само фалсификовање информација. Рачунам на емигранте. Не само на Русе – све емигранте који су прошли тежак радни пут“, објаснио је Рус.

„Зато што 50 одсто Њујорка чине емигранти. Када у мени виде своје родитеље, баке, дедове који су дошли, борили се, радили од јутра до мрака, покушавали да уштеде новац, покушавали да обезбеде породицу, покушавали да изведу децу на пут, они схватају: овај момак зна наше проблеме, заиста је наш момак. Не само руски емигранти – сви они у мени виде себе“, истакао је Филипченко.

Филипченко признаје да се у многоме бори за место градоначелника Њујорка због појачаног осећаја за правду.

„Одувек сам желео да помажем слабима. Увек сам сматрао да треба да постоји нека правда. Будући да сам бизнисмен и видим проблеме, желим да их решим не само за себе, већ и за све људе“, рекао је кандидат.

„Не волим неправду. У школи сам увек био мали и мршав. Али нисам волео насилнике који су малтретирали другу децу. Увек сам бранио, улазио у туче. Наравно да сам добијао батина. Али на крају су сви знали – боље да се не петљате са њим, јер он неће ћутати, неће плакати, узвратиће ударац“, додао је он.

План за побољшање града

Филипченко је навео да уколико победи планира да опреми паркиралишта за електричне аутомобиле у центру града.

„Ја сам за соларне панеле, зелене кровове, електричне аутомобиле. Желео бих да направим паркиралишта за електричне аутомобиле у центру града. Волео бих да удишем чисти ваздух“, рекао је он.

По његовом мишљењу, крајње је време и да Русија пређе на алтернативне изворе енергије.

„Сећам се у Томску: трчите, а поред пролазе камиони – не можете да дишете, можете само да умрете. Током 2000-тих тамо нисам могао да возим бицикл, јер нисам могао да дишем. Ваздух је био врло лош“, присећа се Филипченко.

Такође је поменуо проблем многих великих градова – проблем који небодери представљају за птице.

„Те монотоне стаклене зграде – по мом мишљењу, овај проблем треба решавати. Многе птице се сударају са небодерима и гину. Оне не виде стакло. Сада су у Њујорку и неким државама почели да решавају овај проблем. У неким државама, ако градите небодер, прозоре морате да покривате специјалном фолијом како би птице могле да виде објекат“, објаснио је он.

Америка цени стручњаке из Русије

Филипченко истиче да се у Сједињеним Америчким Државам цене стручњаци из Русије са техничким образовањем.

„Овде схватају да је руско образовање веома јако и радо покушавају да нас запосле. До возача аутобуса и камиона. Зато што ми знамо принцип рада мењача, мотора. Они знају да у случају било каквог квара на путу такви возачи то могу да поправе готово одмах“, испричао је Филипченко.

Према његовим речима, амерички возачи нису увек способни за то.

„Код њих је све једноставније – седи, стисни педалу и вози. Нешто се покварило – није ме брига, зовем сервис. Стога су наши возачи број један у свим компанијама које се баве међудржавним превозом терета. Тамо где су потребне камионџије, они добро пролазе“, навео је он.

„Ако дођеш и они види да си из Русије, 99 одсто ћеш добити посао“, додао је кандидат.

Руски акценат

Филипченко сматра да његов руски акценат има предност на изборима.

„И даље имам руски акценат. Кад људи чују како говорим, схватају одакле сам. Мене није срамота тога. Кандидујем се за градоначелника Њујорка са својим акцентом и за мене то није ограничење. Напротив, то сматрам плусом“, нагласио је он.

Објаснио је да кад људи чују његов нагласак, прихватају га са поштовањем.

„Људи виде: он има акценат и још покушава нешто да промени, бољи је од осталих, јер се не боји, не стиди. Ако током дебате неко нешто не схвати од онога што говорим, ја се не стидим, само поновим и други пут“, додао је кандидат.

Филипченко је испричао да је, када се преселио у Сједињене Америчке Државе, покушавао да све информације добија само на енглеском језику, како би се брже прилагодио.

„Један од проблема емиграната је тај што настављају да живе у истом свету, родитељи и даље гледају вести из земље из које су дошли, деца настављају да са њима говоре на руском. Али деца брже почињу да губе акценат ако се са њима говори на енглеском језику. На крају школе, моја ћерка више није имала акценат“, објаснио је Филипченко.

Према његовим речима, његова супруга Американка такође је научила неколико руских речи.

На питање шта планира да ради ако не постане градоначелник Њујорка, Филипченко је рекао да за сада нема одговор.

„Размислићу кад се заврши ова кампања. Можда ће доћи понуда да се кандидујем за градоначелника Москве. Као што Американци кажу, you never know (никад се не зна).

Прелиминарни избори у Њујорку планирани су за 22. јун, а општи избори биће одржани 2. новембра. Тренутно је градоначелник Њујорка демократа Бил Де Блазио.

Сведок повукао оптужбе против Хашима Тачија! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА