Најновије

"ВАКЦИНЕ САДРЖЕ БОЉА АНТИТЕЛА ОД ПРИРОДНИХ!" Верујете ли Шеклеру? Један моменат ствара сумњу! (ВИДЕО)

У Србији је до 5. маја 2021. године дато дато 3.661.516 доза вакцина против коронавируса. Обе дозе примило је 1.604.760 грађана Србије, што износи тек 22,9% грађана. Да ли је примити и у којој мери смо безбедни одговара вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер.

Миланко Шеклер (фото: РТС принтскрин)

Миланко Шеклер је за РТС дао одговоре на три најчешћа питања - да ли да се вакцинишем, када да се вакцинишем и да ли сам заштићен ако немам антитела.
Одговори др Шеклера на три питања која занимају целу Србију

- Прележала сам ковид инфекцију са средње тешком клиничком сликом и обостраном упалом плућа. Да ли и кад да се вакцинишем?

Не треба разматрати, тактизирати, прошло је сасвим довољно времена са количином антитела од прележавања, пошто она и нису истог квалитета (у овом тренутку се др Шеклер придиже са столице, па би овај његов осећај нелагодности требало да протумаче стручњаци за говор тела, тј. да ли је рекао истину или лаж) као ова вакцинална, тако да апсолутно треба да се вакцинише.

Постоји јасан протокол. Значи, од момента изласка из изолације, још четири пуне недеље, потребно је да да прође. Дакле, можемо да кажемо шест недеља од датума дијагностике под условом да се особа после тих шест недеља осећа здраво, опорављено, као пре болести. У случају да се особа још увек осећа исцрпљено, малаксало онда може још да се продужи, пролонгира тај период од пребољевања болести до ревакцине. Значи, потребно је да се особа осећа здраво и наравно пре вакцинације обавезно разговарати са изабраним лекаром.

Што се тиче е-Управе и система који је направљен, он не дозвољава да мање од четири недеље протекне од момента изласка из изолације до вакцинације. Једноставно се сматра да је то минимални период, тако да и не може ко хоће пре да се вакцинише, једноставно то систем неће дозволити.

- Болујем од дијабетеса дуго година. Као једну од последица имам дијабетесну гастроентерапију. Да ли смем да се вакцинишем?

 Апсолутно смете и треба да се вакцинишете. То је још и индикација, не контраиндикација. Значи, сви шећераши су ризичнији у смислу оболевања, могу да имају теже симптоме.

Имам 75 година. Вакцинисан сам и ревакцинисан "Синофармовом" вакцином. Тестови на постојање антитела у крви су негативни иако је од вакцинације прошло четири месеца. Да ли сам заштићен или не?

Антитела односно присуство антитела јесте добар индикатор да постоји заштита. Међутим, нису апсолутно мерило заштите. Постоје и други параметри имунитета који штите човека. Можете сматрати да имате заштиту, не идеалну, али је имате.

Што се конкретно тиче "Синофармове" вакцине, са обзиром на то да је сам произвођач навео да један проценат старијих мушкараца обично буде А реактивно, и не направи антитела, они раде клиничку студију где ће установити да ли се шта добија трећом дозом "Синофармове" вакцине. Тако да ја то помињем месецима, на држави је да размотри ту могућност да неким новим протоколом уведе начин на који би особе које припадају категорији овог господина могле да се вакцинишу и по трећи пут ако је то потребно.

Изјаву Шеклера можете погледати на линку ОВДЕ, а горе поменути моменат је на 2:17.

Како људи газе једни преко других због ваучера и 3.000 динара, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА