Најновије

РУСИ БЕСНИ ЗБОГ ПОНАШАЊА АМЕРА У СИРИЈИ: Упозорили су их да не раде то више!

Русија је забринута недавним повећањем војних пошиљки коалиције под вођством САД-а у североисточни регион Сирије, изјавио је 6. маја Александар Карпов, заменик шефа руског Центра за помирење у Сирији.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

- Повећани интензитет ваздушног превоза војног терета и премештање конвоја војне опреме на земљи од стране коалиције предвођене САД-ом у источним регионима Сиријске Арапске Републике изазивају забринутост - цитирала је Карпова новинска агенција ТАСС.

Карпов је даље рекао да је америчко војно присуство у Сирији "незаконито и да је у супротности са нормама међународног права". Такође је нагласио да је Сирија способна да се сама носи са терористичким ћелијама на својој територији.

- Акције америчке команде на повећању војног присуства у региону Транс Еуфрата у позадини ванредне социјално-економске ситуације која се одвија услед заустављања америчких санкција озбиљно штете изгледима политичког решавања - додао је он.

Упркос званичном порицању, САД појачавају своје војно присуство на североистоку Сирије од почетка ове године, без давања било каквих објашњења.

У последњих неколико месеци изграђен је аеродром на нафтним пољима ал-Омар на југоистоку Деир ез-Зора. Велика база такође се гради на североистоку ал-Хасаке, дуж границе са Ираком и Турском. Штавише, недавни извештаји открили су да су САД у регион распоредиле ракетне бацаче, врло могуће системе ПВО.

Мотиви који стоје иза гомилања америчке војске на североистоку Сирије и даље нису познати. У сваком случају, чини се да САД не планирају ускоро да напусте ратом разорену земљу.

У региону само Вучић и Мило воде и странку и државу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА