Најновије

ТАЛИБАНИ НЕЗАУСТАВЉИВО НАПРЕДУЈУ: Авганистанске снаге потпуно немоћне! (ФОТО)

Област Шах-е Кона у округу Баглан-е Маркази у северној авганистанској провинцији Баглан припала је талибанима, јавила је Ариана Њуз 6. маја.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Локални званичници објавили су да су талибански милитанти заузели регион без суочавања са стварним отпором авганистанских владиних снага које су се брзо повукле.

Мохамед Сафдар Мохсени, шеф провинцијског савета Баглан, рекао је за Ариана Њуз да се најмање 60 војника, опремљених оружјем и опремом са два контролна пункта, предало талибанима.

Још неки медији потврдили су да су талибани наметнули контролу над два контролна пункта снага безбедности у Шах-е Кони. Још увек нема података о жртвама које су претрпеле снаге безбедности.

У међувремену, Министарство одбране Авганистана саопштило је да је шеф талибанског округа убијен заједно са четири милитанта у нападу снага безбедности на њихове положаје у Шах-е Кони 5. маја.

- Авганистанске националне одбрамбене и сигурносне снаге гађале су талибанске положаје у Шах-е-Кони синоћ, убивши пет талибанских милитаната и ранивши још девет - наводи се у саопштењу министарства.

Најновији извештаји открили су да су талибани убили више од 200 цивила и војног особља од 14. априла, када је председник Џо Бајден најавио строг план за повлачење свих америчких трупа из Авганистана до 11. септембра.

Талибани, који тек треба да прихвате политичку нагодбу са властима у Кабулу, пуном снагом нападају владине снаге на многим фронтовима.

Где ће пасти кинеска ракета која се отела контроли? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА