Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ ВАН СРБИЈЕ МАЊИ ОД МАКОВОГ ЗРНА: "Хапсићемо од референата до политичара све који су крали и намештали тендере!"

Формираћемо независно тужилаштво, независни правни систем у коме ћемо адекватно кажњавати за злоупотребе положаја, уколико има материјалних доказа, а верујем да има за већину њих. И никога нећемо аболирати том приликом, не само од политичара, него од директора јавних предузећа, преко локалних управа, министарстава, све до оних референата у комерцијали који су намештали тендере или били у спрези са криминалом, изнео је Миљан Јовићевић, председник Покрета свих нас, план за нормализацију живота у Србији, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Миљан Јовићевић (фото: Јутјуб)

Он је казао да је поражавајућа статистика да од десет младих људи, девет жели да напусти Србију. Говорећи о томе што је пројекту јефтиних станова које је промовисао Богољуб Карић, супротстављена алтернатива баснословно скупих станова у Београду на води, рекао је да тај пројекат „нигде није обелодањен у смислу финансијских извештаја“.

- Београд на води се води као државна тајна. Надам се да ће се тужилаштво једног дана бавити тиме. За кога је то прављено, када знамо колика је просечна плата у Србији? Ми морамо да понудимо алтернативу, и имали смо је кроз пројекат Тесла град, али нажалост није ступила на снагу. Ово надзидавање цена што раде данашњи инвеститори то је вештачки формирано тржиште. Људи су алави по том питању, што се тиче грађевинара, они желе хиљаде евра зараде по метру квадратном – истакао је Јовићевић. 

Он је објаснио и како се систематски уништава пољопривреда, те како је министар Бранислав Недимовић спречио пројекат извоза оваца у Катар и друге земље Блиског Истока.

- Речено нам је „док трговац не изрази интересовање, то не улази у процес“, и то онда траје шест месеци. Наравно трајаће много мање ако се сви подмире. Наравно, пошто је наша политика да се дистанцирамо од корупције у потпуности, ту није било места разговору. И наш велики пољопривредни пројекат је пропао из тог разлога. Ми бисмо на тај начин сублимирали све овчаре на републичком нивоу, подстакли повећања стада већ идуће године, да се и њихове комшије определе за ту грану пољопривреде, имали бисмо извозне контингенте, и самим тим бисмо дигли пољопривреду Србије на виши ниво – испричао је саговорник Хелмкаста.

Упитан зашто се Вучић понаша осорно и надмено у Србији, а није такав према страним дипломатама, одговорио је да је то јасно сваком интелектуалцу.

- Слободно могу рећи да је он мањи од маковог зрна кад оде ван граница територије Србије. А овде се приказује како се он залаже за Косову и Метохији. Залаже се онога тренутка када су изборни процеси у плану, када СНС треба да добије изборе -  закључује Јовићевић.
Како је рекао, највећи Вучићев репер су „фотографије са Тони Блером, то је његов лични саветник, онда са Меркеловом, Шредером, Бајденом“…

Он је истакао да власт  у Србији не зна шта би покренула на Косову и Метохији, а на питање да ли немају план зато што су већ отписали јужну српску покрајину, рекао је да  су је они „отписали још давних дана, од времена демократа, а то се пренело до данас“.

- Српска напредна странка је вештачки створена, сви знамо како и који су услови њиховог опстанка на овим просторима. Направљени су нефер услови борбе у којем ми као опозиција треба да се изборимо за наш глас – казао је Јовићевић.

Како Вучић држи 200.000 робова, и које ултиматуме Немачке спроводи народу Србије, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА