Најновије

БИВШИ АМБАСАДОР ВЛАДИСЛАВ ЈОВАНОВИЋ: Дијалог Београда и Приштина постаје лицемеран са албанске стране! Грчка је на мукама!

Заменик помоћника америчког државног секретара Метју Палмер је данас изјавио у Приштини да дијалог о нормализацији односа измедју Косова и Србије треба да се оконча узајамним признавањем, док је специјални изасланик Европске уније за дијалог Србија-Косово Мирослав Лајчак рекао да 2021. има потенцијал да буде добра година за односе између ЕУ и Западног Балкана.

Владислав Јовановић. (Фото: Јутјуб)

Шта су циљеви дипломатске офанзиве Сједињених држава и Европске уније на Приштину и Београд, за кога је спремљена шаргарепа, а за кога штап? Како да разумемо приближавање Атине Приштини и шта ће урадити Мадрид? О овим и другим горућим темама  говорио је  Владислав Јовановић, дипломата, некадашњи амбасадором и министар Иностраних послова Савезне Републике Југославије.

- Ови позиви на настављање дијалога су помало и лицемрени јер се ништа ново за узврат на нуди са албанске стране који био проширио основицу - навео је Јовановић.

Европска унија нема нових идеја у везу са Косовом, навео је Јовановић.

- Запад је направимо фантомску државу на Косову, Србија има право вета на њихову одлуку. То је тај каменчић у ципели, што има 5 земаља у ЕУ који не прихватају косова. Тако да ЕУ не може да каже да има свој став и то смета и Америци јер не могу као група да делују са притиском на Србију да она коначно промени свој став. Зато је у последње време појачан притисак на те земље које из својих интереса не признају Косово. Притисак је на њих да они то промене, пре свега на земље које су осетљиве. На пример Грчка је осетљива - навео је Јовановић.

Да ли Грчка уз притиске може признати Косово?

- Грчка је на мукама, јер мора да се заштити од Турске не сме да се замери Америци. Она ће настојати да директно избегне него да томе приступи етапно. Она има неку обавезу и према нама, због целе политичке ситуације - рекао је Јовановић.

Очигледно да је Борељ решио да се игра на карту Европе, додао је Јовановић.

- Ми имамо право на одбрану од покушаја отимања дела наше територије - каже Јовановић.

Срђа Трифковић упозорио народ - Ово не мирише на добро! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА