Најновије

НАПАД НА ЕРДОГАНА! Мафијашки бос у серији снимака открио како се превозило оружје за Ал Нусру! (ВИДЕО)

Милиони Турака ових дана пратили су Јутјуб канал мафијаша Седата Пекера који је у серији снимака говорио о мутним радњама многих високих званичника те земље.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Синхуа/Правда)

Спектар кривичних дела која су поменута је прилично широк, од убистава, силовања, трговине дрогом до корупције.

Наравно, многи истакнути челници Турске, поготово владајуће Партије правде и развоја (АК), негирали су умешаност у сличне радње, доксам председник Реџеп Тајип Ердоган није много коментарисао новонасталу ситуацију.

"Испуњава нас тугом кад видимо да у нашој земљи постоје јадни и недостојни људи, који се ослањају на помоћ мафијашких банди. Баш као терористичке организације, и криминалне банде су исте отровне змије“, рекао је Ердоган након седнице владе прошле седмице.

У најмање 8 видеа, који су имали више од 60 милиона прегледа до сада, Пекер је ударио у само срце турске државе.

У једном видеу, Пекер, иначе некада загрижени присталица председника Ердогана, каже да су камиони његове фирме превозили наоружање терористичкој организацији Ал Нусра на сиријско ратиште.

"Слали смо камионе са великим пошиљкама дронова, одеће, муниције, радија и друге опреме у Сирију, довољно за све борце тамо. Онда смо замољени да додамо још камиона у конвоје, а они су ишли под именом "Конвој помоћи Седата Пекера", Нисмо били глупи. Знали смо да камиони под мојим именом преносе оружје. То није било неуобичајено. То је организовао тим САДАТ-а (војни предузимач који иначе води некадашњи Ердоганов савезник прим.аут.), није била потребна никаква документација за све што је прелазило границу и ишло у Сирију. Када сам почео да шаљем "мицубишије", рекли су: 'Можеш ли неке и нама да даш. Рекао сам добро. Пријатељи су ми рекли да је то све отишло Ал Нусри", навео је, између осталог, турски мафијаш.

Иначе, Пекер (49) је у жижу јавности дошао 90-их као криминалац познат по изнудама и насиљу, а имао је десничарско-националистичке ставове.

Био је у затвору од 2005. до 2014. године по неколико оптужби, укључујући и вођење криминалне организације.

Када се нашао на слободи, постао је острашћени обожавалац Реџепа Тајипа Ердогана, а организовао је и бројне митинге подршке. Иако је бројним критичарима владе претио "да ће се купати у крви", био је и добитник бројних признања, па чак и филантропских.

Пекер каже да је Турску напустио 2020. како би избегао кривично гоњење, а наводно сада живи у УАЕ.

Јавни тужилац је прошле недеље саопштио да је издат нови налог за његовим хапшењем.

У снимцима које је почео недавно да објављује може се видети да се повремено користи белешкама, али ниједном није понудио ниједан конкретан доказ или документ који може потврдити његове тврдње.

Навео је чак да је бивши министар полиције Мехмет Агар деведесетих стајао иза неколико политичких убистава, међу њима два истакнута новинара, као и да је био умешан у трговину дрогом.

Пекер је оптужио Агаровог сина за силовање и сумњиву смрт казахстанске новинарке.

"Ни ја ни мој син нисмо умешани у било шта илегално или неморално", поручио је Мехмет Агар.

Пекер је поменуо и Еркана Јилдирима, сина бившег премијера Биналија Јилдирима, кога је оптужио да је путовао у Венецуелу како би успоставио руте за трговину дрогом.

Јилдирим старији је све негирао додавши да је његов син путовао у ту јужноамеричку земљу како би допремио опрему за тестирање на коронавирус и маске.

Једна од главних Пекерових мета је и моћни министар унутрашњих послова, Сулејман Сојлу, за кога се предвиђа да би могао да буде Ердоганов наследник.

Пекер каже да је био уско повезан са Сојлуом, који му је наводно обезбеђивао полицијску заштиту и извештавао га о истрагама о његовим активностима.

Упркос свему, против Ердогана није ништа рекао и причао је о њему у позитивном светлу, међутим, најавио је да ће и о њему говорити у неком од наредних снимака, преноси Ал Џазира.

Галип Далај, из Немачког института за међународна и безбедносна питања, каже да Пекерови снимци имају велики утицај, поготово што није ни себе изузео из разних оптужби.

Поменуо је чак и да је умешан у напад на седиште новина Хуријет 2015. године.

Фикри Саглар, посланик турске Републиканске народне партије, најјаче опозиције у земљи, казао је за ДW да оптужбе Пекера нису усамљени пример. „Власти се никада нису дистанцирале од мафије. Пекерове поруке показују да су власти блиске са мафијом“, навео је.

Пентагон признао да је радарски снимак како гомила НЛО окружује ратни брод је аутентичан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА