Најновије

ТЕПИЋ: Одлазак Вучића у Јагодину директна порука и притисак на тужилаштво!

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић сматра да је појављивање председника Србије Александра Вучића на отварању фабрике у Јагодини са Драганом Марковићем Палмом директна порука тужилаштву, које се, како каже, налази у најосетљивијој фази истраге оптужби за организовану проституцију.

Мариника Тепић. (Фото: Јутјуб)

- Вучић је познат по томе колико поштује законе, Устав и независност правосуђа, нарочито тужилачки део. Не могу да се отргнем утиску да је овај лични одлазак у Јагодину, раме уз раме с Палмом, када цела јавност очекује прелазак у истражну фазу оптужби за организовану проституцију, за коју сви основи указују да је први човек у пирамиди Палма. Када очекујемо привођење Палме, да се склони са националних фреквенција, да не застрашује жртве и сведоке, не шегачи се и извргава руглу страхоте које му се стављају на терет, за шта постоје сведоци, ми имамо ову представу која је порука тужилаштву - каже Мариника Тепић.

Она сматра да то што су Вучић и Марковић Палма коалициони партнери, није разлог да Вучић „одлази на ноге локалном тајкуну“ у веома осетљивом тренутку.

- Ја свакога дана имам сведочења нових девојака и младих жена, њихових сестара и мајки, које живе пакао пакла. Мени је небитно да ли ће та фабрика бити отворена од Вучића или било кога, неће им Вучић давати плате, нити од њега зависи свет. Оно што је најважније, ово је директан притисак на тужилаштво у најосетљвијој фази, ми чекамо да објави одлуку, можда је и одустало на крају крајева или ће поступити онако како је тужитељка у Краљеву поступила када сам ја била да дам исказ - поручује потпредседница ССП.

Тепић наводи да слути да је тужилаштво у наредним данима било спремно да пређе у истражну фазу.

- Да то није тако сигурна сам да се Вучић не би појавио с Палмом у Јагодини. Он је исти перфоманс спроводио и кад је ослобађао Милана Радојчића одговорности за смрт Оливера Ивановића и кад је ослобађао Лончара и Гашића за смрт посаде Омера Мехића и кад је ослобађао Бабића са смрт Станике Глигоријевић - каже Тепић.

Зато је, каже она, обилазак фабрике могао да сачека.

- Могао је и нико да је не отвара јер та фабрика ради. Ако вратите снимак догађаја, чућете невероватну реченицу коју Вучић изговара с Палмом, он изговара да су девојке најдисциплинованије. Не знам да ли ишта треба да додам или образлажем да је ово директан притисак на тужилаштво. Медијима се обратио док је обилазио, ја цитирам, рекао је да, да, девојке су најдисциплинованије. Можете да кажете то у неком спортском клубу или на Олимпијади, али у Јагодини поред Палме изговарати тако нешто…- каже Тепић.

Ко су главни играчи „дубоке цркве“ у СПЦ? Више о томе ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА