Најновије

УЛТИМАТУМ ТУРСКОЈ: Одмах напустите Ирак, оборићемо вам авионе! (ВИДЕО)

Ирачки ултиматум Турској гласи: "Срушићемо вам Ф-16. Одмах напустите Ирак". Важну информацију пружио је руски медиј Авиапро, јер наводи у чланку да је ирачки председник затражио од Турске да одмах заустави турску војну операцију у тој земљи.

Турски авиони. (Фото: Flickr)

- Након што је Турска самовољно покренула војну операцију против Курда на ирачком тлу, председник земље реаговао је прилично оштро на Ердоганове акције и ирачко Министарство одбране запретило је да ће користити "Панцир-С" против турских ловаца Ф-16 и против "Бајрактара ​​ТБ2".

Шта је претходило?

Пре само 24 сата, најмање три особе које живе у избегличком кампу убијене су на северу Ирака током турског ваздушног напада, рекао је Расад Келали, члан странке Патриотска унија Курдистана. Операција, у кампу у којем су смештене хиљаде курдских избеглица из Турске, уследила је три дана након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио Ирак да ће Анкара "очистити" камп. Турска влада тврди да се курдски борци тамо крију.

Ирачки службеник за безбедност, говорећи под условом да остане анониман, потврдио је медијима да је у ваздушном нападу убијено и рањено више људи, не дајући тачан број жртава.

Курдски удари против Турака

Пре неколико дана, Курди су поделили видео напада који се догодио између 1. и 3. јуна против турских освајача у области Африн. Укупно је убијено 12 турских војника и двојица терориста плаћеника, а седморо их је рањено.

У протеклих годину дана, турске снаге појачале су нападе на базе Радничке партије Курдистана (ПКК) у северном Ираку, углавном у појасу од 30 километара дубине унутар Ирака.

У четвртак је Ердоган рекао да је Махмур, камп 180 км јужно од турске границе у којем се већ више од деценије налази на хиљаде избјеглица, "мрестилиште" бораца и да га се морају решити. Камп је постављен 1990-их, када је хиљаде Курда из Турске прешло границу, акцију за коју Анкара тврди да је намерно изазвала ПКК.

Ко год се замери Билу и Хилари мистериозно умире, списак све дужи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Avia.pro

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА