Најновије

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Један текст га је узнемирио, тврди да свету прети ново закључавање, али не због короне!

Доктор Бранимир Несторовић се поново огласио на друштвеним мрежама.

Бранимир Несторовић. (Фото: Јутјуб)

- Када и ако они који се питају одустану од пандемије, закључавање ће остати, овај пут због климатских промена - написао је Бранимир Несторовић на друштвеној мрежи Вконтакте. 

Несторовић је уз ове речи поделио текст са сајта "ОффГуардиан" у ком аутор критички коментарише текст Мариане Мазукато, професорке из Лондона, под насловом "Избегавање климатског закључавања" шефица нечега што се назива Савет за економију здравља за све, а који је основала СЗО.
Први пут њен чланак је објавио у октобру 2020. године Пројецт Синдицате, непрофитна медијска организација којој су новац донирали Фондација за отворено друштво Џорџа Сороша, фондације Бил и Меинда Гејтс и многи други. 

Сам текст извештаја заправо је прилично занатски конструисан, тврди се у тексту који је објавио Несторовић.

- У блиској будућности свет ће можда морати поново да прибегне закључањима - овог пута за решавање климатских ванредних ситуација - наводи се у тексту Мариане Мазукато.

У њеном тексту се наводи и да померање арктичког леда, бесни пожари у западним америчким државама и другде, и цурење метана у Северном мору, сви су знаци упозорења да се приближавамо преломној тачки климатских промена, када ће заштита цивилизацијске будућности захтевати драматичне интервенције.

- Према „климатској блокади“, владе би ограничиле употребу приватних возила, забраниле потрошњу црвеног меса и увеле екстремне мере уштеде енергије, док би компаније за фосилна горива морале да зауставе бушење. Да бисмо избегли такав сценарио, морамо преиспитати своје економске структуре и учинити капитализам другачијим. Многи климатску кризу сматрају различитом од здравствене и економске кризе изазване пандемијом. Али три кризе - и њихова решења - су међусобно повезане - тврди она.

Наравно, ради се искључиво о тексту и мишљењу Мариане Мазукато, која указује на одређене проблеме у вези са заштитом животне средине, те нема доказа да свету заиста прети закључавање због климатских промена. У складу са слободом говора, др Бранимир Несторовић мисли другачије и износи другачију прогнозу.

Срђа Трифковић открио паклене намере "вашингтонске мочваре"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА