Најновије

КИМ ЏОНГ УН СПРЕМА НАСЛЕДНИКА! Цела планета у страху ко ће преузети команду над нуклеарним наоружањем!

Очигледан губитак килограма Ким Џонг-уна вероватније је покушај побољшања здравља, а не знак његове болести, мада простор за нове шпекулације отвара увођење позиције број 2. у хијарархији Пјонгјанга, сматрају аналитичари у Јужној Кореји.

Ким Џонг Ун. (Фото: kremlin.ru)

Севернокорејски лидер подстакао је додатне спекулације о свом здравственом стању, пре свега у Јужној Кореји, након што су недавно објављене фотографије сугерисале да је смршао.

У недавним прилозима севернокорејских државних медија, укључујући и оне објављене данас, Ким (37) изгледа као да је изгубио доста килограма, а анализе неких портала у Јужној Кореји утврдили су недавно да је каиш на његовом модном сату затегнутији, а да лице изгледа уже.

Неки посматрачи кажу да је Ким, који је висок око 170 центиметара и претходно тежио око 140 килограма можда изгубио око 10-20 килограма.

"Кимов очигледан губитак килограма вероватније је покушај побољшања здравља, а не знак болести. Да је имао здравствених проблема, не би у јавности сазивао пленарни састанак Централног комитета Радничке странке", сматра аналитичар из Корејског института за национално уједињење у Сеулу Хонг Мин.

Јужнокорејско Министарство за уједињење саопштило је да нема информације о Кимовом здрављу.

Отац и деда севернокорејског вође који су пре њега владали земљом, умрли су од срчаних тегоба, а стручњаци кажу да би Кимова прекомерна тежина могла повећати ризик од кардиоваскуларних болести.

Први секретар

Сео Иу-сеок са Института за севернокорејске студије у Сеулу сматра да је недавно увођење звања првог секретара владајуће Радничке партије, што је позиција бр. 2 у земљи, можда повезано с Кимовим здравственим проблемима.

Он је рекао да је Ким можда дозволио успостављање те функције на наговор највиших званичника, али још увек није именовао никога на њу, јер би то могло да умањи количину власти са којом располаже.

Кимово здравље је важно у Сеулу, Вашингтону, Токију и другим светским престоницама, јер није јавно именовао наследника који би контролисао напредни нуклеарни програм усмерен против САД и њихових савезника ако не буде могао више да обавља своју дужност.

Када су се глобалне спекулације о Кимовом здрављу распламсале прошле године, након што је пропустио обележавање рођендана свог покојног деде Ким Ил-сунга, неки аналитичари претпостављали су да је Кимова млађа сестра Ким Јо-џонг следећа на реду да наследи власт свог брата, док други сматрају да је колективно вођство вероватнији исход.

Динамика развоја савремених система оклопне заштите у руској армији Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА