Најновије

ЦРНА ГОРА УЗИМА ОД МАФИЈЕ ПА ДАЈЕ ВРХУ ДРЖАВЕ: Абазовић вози ауто одузет од шиптарских криминалаца!

Возило "Мерцедес АМГ", које је полиција одузела од албанских криминалаца, сада користи потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Како је незванично саопштено листу Побједа, за овај аутомобил спроведен је поступак о одузимању од извршиоца кривичних дела из Албаније.

Оно што је интересантно је да је “Мерцедес” првобитно био беле боје, али су на њему постављене фолије, па је “прешао” у црну боју.

Према сазнањима Побједе, шеф обезбеђења Абазовића, Милош Ашанин користећи фолије променио је боју возила у црну, те га као таквог сада Абазовић користи.

Из Управе полиције потврђено да је ово возило променило боју и да га користи Абазовић.

Како су рекли, Сектор посебне намене користи ово возило за обезбеђивање штићене личности, потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића.

Појаснили су да је ово возило пресвучено црном бојом како не би одударало од осталих службених аутомобила, али нису саопштили порекло “Мерцедеса”, као ни да ли је он одузет страном држављанину након правоснажне судске одлуке.

Побједа је питала полицију када је одузет џип “Мерцедес АМГ” од безбедносно интересантне особе из Албаније и по ком основу.

Одговорили су да се Сектор полиције посебне намене обратио 12. марта 2021. године Управи за катастар и државну имовину захтевом за уступање пет службених моторних возила одређених карактеристика, за потребе ескортног обезбеђења штићених личности, а којима се задовољавају безбедносни стандарди.

- Сходно законској процедури, Министарству унутрашњих послова, Управи полиције, Сектору полиције посебне намене, уступљена су два службена моторна возила од којих је једно предметно моторно возило марке “Мерцедес МЛ63 АМГ”, регистарских ознака ПГ ЈВ 390. Наведено моторно возило тренутно користе службеници Сектора полиције посебне намене, Одсека за обезбеђење личности приликом обезбеђивања штићене личности, потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића - саопштили су из полиције.

Додају да с обзиром на чињеницу да су сва возила која се користе у безбедносном ескорту, за потребе обезбеђења штићене личности, црне боје, због једнообразности, преко “Мерцедеса” који је био беле боје, постављена је црна фолија.

Америка повлачи антиракетне системе Патриот са Блиског истока и приближава их Русији и Кини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА