Најновије

ПРЕКИНУТИ ПРЕГОВОРИ О ИРАНСКОМ НУКЛЕАРНОМ СПОРАЗУМУ: Разлике које се не могу превазићи

Преговарачи из Ирана и шест светских светских сила данас прекидају разговоре о оживљавању нуклеарног споразума из 2015. године, и враћају се у своје државе на консултације јер се преостале разлике не могу лако превазићи, потврдио је шеф иранске делегације Абас Аракчи.

Иран (Фото: Јутјуб)

„Ближи смо договору него икад, али остају неке разлике у ставовима које се не могу лако превазићи и то није лак посао. Зато се вечерас враћам у Техеран”, рекао је Аракчи у интервјуу за иранску државну ТВ, преноси Ројтерс.

У Бечу се од априла воде преговори о корацима које би требало да предузме Иран у вези са нуклеарним активностима и САД у вези са санкцијама како би се постигла пуна сагласност о нуклеарном споразуму из којег се Трампова администрација повукла 2018. године и наметнула санкције Техерану.

„Попуњавање празнина у договору захтева одлуке које углавном треба да донесе друга странка (Вашингтон). Надам се да ћемо у следећем кругу разговора превалити ову малу, али тешку деоницу у преговарачком процесу”, предочио је Аракчи, преноси Танјуг .

Главни непријатељ Ирана, Израел, осудио је раније победу на председничким изборима Ебрахима Раисија ултра-конзервативца и доскорашњег судије Врховног суда Ирана изборе уз упозорење да ће нова иранска власт бити „режим бруталних џелата” с којим светске силе не би требало да преговарају о новом нуклеарном споразуму.

Није јасно најављено када ће формални преговори бити настављени.

Како се руска војска срела са америчком, погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА