Најновије

ВЕЛИКО ЧИШЋЕЊЕ ЈУГОЗАПАДНЕ ЛИБИЈЕ: Војска маршала Хафтара гази без милости! (ФОТО)

Ратни авиони либијског ваздухопловства (ЛАФ) извели су серију ваздушних удара на ћелије Исламска државе у југозападној Либији. Они су гађали бројна скровишта на подручју планине Харуж. Ц́елије терористичке групе контролишу неколико долина и пец́ина у суровим планинама, где су биле активне неколико година.

ЛНА. (Фото: Јутјуб)

Пре два дана Либијска национална армија (ЛНА) саопштила је да је интензивирала своје операције у либијском југозападном региону као одговор на недавне нападе ИД-а.

- Ваздушни напади су уследили у оквиру војних операција које је најавила Генерална команда оружаних снага ради чишћења јужне Либије од терористичких група које користе јужну Либију као базу за угрожавање безбедности у Либији и суседним земљама - рекли су војни медији ЛНА у изјави о ваздушним ударима ЛАФ-а.

Ћелије ИД-а у југозападном региону извршиле су два напада овог месеца. Шестог јуна бомбаш самоубица терористичке групе напао је контролни пункт снага безбедности ЛНА у близини града Сабха. Убијене су четири особе, укључујући и официра.

Четрнаестог јуна, командант ЛНА погинуо је када му је на планини Харуж експлодирала мина коју су поставили терористи ИД-а. Терористичка група жели да успостави упориште за себе на југозападу Либије. Текуће операције ЛНА и ЛАФ вероватно ће пореметити планове групе.

Гренел осудио изјаву Куртијевог саветника у САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА