Најновије

КРИВОКАПИЋ ПАДА 23. ЈУНА?! Абазовић нови премијер?! Да ли је ово и дефинитивни крај владе која је Србе окривила за геноцид?!

Председник Социјалистичке народне партије Црне Горе (СНП) Владимир Јоковић иницирао је са председником Демос-а Миодрагом Лекићем састанак лидера парламентарне већине, који ће бити одржан у четвртак, 23. јуна.

Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

То је саопштено након седнице Главног одбора СНП-а, преноси РТЦГ.

Подсетимо, Демократски Фронт је јасно поручио да за њих Здравко Кривокапић више није премијер.

Фронтовци наводе да је премијеру Кривокапићу најлакше да додатно угрози и ово мало крхке стабилности између делова парламентарне већине и извршне власти, као и да по свему што је досад урадио, односно није урадио, не заслужује да више буде премијер.

Један од лидера ДФ Милан Кнежевић истиче да је политика Здравка Кривокапића шизофренам посебно према Србији, Републици Српској и Русији.

Он (Кривокапић), наводи Кнежевић, позива грађане Србије и Републике Српске да дођу на море, иако су их пар дана пре тога прогласили за геноцидне стварајући основе да се укине Република Српска.

- Потпуно једна шизофрена ситуација која је додатно угрозила и нашу туристичку сезону, а да не говорим о томе да је наш премијер неких месец и по дана раније, у разговору са министром Лавровом када је затражио 300.000 вакцина, два сата након тога увео нове санкције Русији", рекао је Кнежевић.

Оценио је да су сви они који могу да помогну црногорску привреду кроз туристичку сезону у овом тренутку збуњени и да је тешко да могу да разумеју ситуацију да неко може да их позива на одмор, а истовремено их проглашава за геноцидан народ.

Нагласио је да доношење резолуције о Сребреници и смена министра Лепосавића није могла да се спречи и да су упозоравали Кривокапића да се тиме улази у дубоку институционалну кризу.

- У овом тренутку, осим кризе у влади, која је евидентна и очигледна већ месецима, сада имамо и кризу у парламенту, јер је Демократски фронт након тог изгласавања напустио Скупштину Црне Горе и потпуно је питање због чега је овако крхка парламентарна већина отпочела антисрпску политику и то на начин да се сукобљава са онима који су побиједили на изборима 30. августа - казао је Кнежевић.

Оценио је да су оваквој ситуацији у Црној Гори допринеле НАТО амбасаде и да му се чини да је резолуција најмање писана у Црној Гори.

Председник црногорског Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић био је још бруталнији. Он је позвао премијера Здравка Кривокапића да, како је рекао, "спаси своју породицу, цркву, народ и државу" и одмах поднесе оставку.

Медојевић је рекао да је Кривокапић довео земљу у стање хаоса и оценио да ће га, како је навео, "историја упамтити као лажова и издајника".

С друге стране, Председник Скупштине и лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић у више наврата поновио је да премијер Здравко Кривокапић не треба да поднесе оставку и да има пуну подршку Демократа.

Демократе истичу да је Кривокапић био носилац листе "За будућност Црне Горе" која је остварила 27 мандата.

- Предводио је листу и водио кампању, а није имао ниједног свог човека у првих 30 на листи. Тада, у изборној кампањи, нисам чуо овакве речи на рачун  Кривокапића од дела оних који су са њим чинили коалицију - навео је Бечић.

Да ли ће Кривокапић бити смењен понајвише зависи од УРА и Дритана Абазовића, који се у неким круговима, па чак и у Фронту, помиње као нови премијер Црне Горе.

Истина, УРА нема нити једног разлога да мења политику коју је до сада спроводио Здравко Кривокапић, али потање је да ли Абазовиж може да одоли искушењу и да одбије место премијера.

Како год било, криза у којој се нашла владајућа коалиција у Црној Гори иде на воденицу Милу Ђукановићу и ДПС, који као запете пушке чекају да преузму кормило Црне Горе и точак историја врате поново уназад.

Вучићева власт подржала санкције ЕУ против Белорусије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА