Најновије

ПОПОВИЋ: Немачка, усташе, бандеровци и балисти су извршили геноцида над Србима и Русима

Историја је само једна, Руси и Срби су били победници, а Хитлерова Немачка и њихови сателити усташка Хрватска, Бандеровци у Украјини, балисти на Косову били су монструми који су спроводили геноцид над Србима, Русима и Јеврејима, рекао је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Приликом отварања реконструисаног Меморијалног парка у Логору "Црвени крст" у Нишу, Поповић је навео да је онај ко данас негира тај геноцид, спреман и да геноцид понови.

Поповић је, наводи се у саопштењу Министарства за иновације и технолошки развој, подсетио да је на данашњи дан пре 80 година почео Хитлеров напад на Русију, а да је слободарски дух руског народа изнео победу.

"Руски народ, у тешкој борби, не само да је сломио зубе нацистичком непријатељу, већ је касније ослободио и целу Европу. У свом незаустављивом походу, руски народ, раме уз раме са српским народом, ослобађао је Србију, још једном потврђујући нераскидиве везе Срба и Руса", рекао је он.

Министар Поповић, који је и председник Фондације Бесмртни пук, подвукао је да данас, након 80 година, српски и руски народ заједно бију нове битке против ревизије историје.

"Тада су нас нападали пушкама, а данас нас нападају лажима. Желе жртве да прикажу као џелате, а џелате као жртве. Нећемо им то дозволити. Поново ћемо их победити", рекао је он.

Нагласио је никада нећемо заборавити зверства које су нацисти чинили у Другом светском рату и да никада нећемо престати да славимо нашу славну и страдалну историју.

"Вечно ћемо заједно, Срби и Руси, марширати на страни истине и правде", закључио је Поповић.

Свечаној церемонији отварања реконструисаног Меморијалног парка у Логору "Црвени крст" у Нишу, присуствовали су и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, руководилац Федералне агенције Рошотрудничество Јевгениј Примаков, представници Војске Србије, Руско-српског хуманитарног центра, Града Ниша, Пирота, Алексинца, полиције и удружења посвећеним неговану српско-руских односа.

Ауторски текст Александра Боцан-Харченка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА