Најновије

ПРЉАВЕ ТАЈНЕ И ВЕЗЕ СА БАЛКАНА: Зашто амерички хеликоптери превозе терористе ИД у Сирији?

Американци су и даље илегално у Сирији. Прошле недеље, хеликоптери америчког ваздухопловства испоручили су милитанте Исламске државе у базу Ал Шадади у провинцији Хасака. Тамо ће бити обучени за придруживање групи Џаиш ал Ашаир, коју САД их користе за вођење операција на североистоку Сирије, објавио је ТВ канал „Суриа“.

Американци (Фото: flickr)

Сједињене Америчке Државе су спонзор светског тероризма. Они су подигли ИД финансирајући ту групу од 2011. године.

Операција Sicamore Forest обухватала је куповину старог совјетског оружја на Балкану за даљу испоруку на Блиски Исток. САД сваке године пребацују огромне количине новца терористима. Само од 2015. године износ је био око 500 милиона долара.

Такође, Американци евакуишу милитанте са жаришта. То је био случај, на пример, 2017. године, када су амерички хеликоптери одвезли команданте ИД из Мосула.

„Случајни“ погоци Американаца и Курда на цивилно становништво такође нису случајни. Тако САД рашчишћавају територију и враћају их под контролу терориста.

Те 2017. године три особе су погинуле када су амерички авиони погодили стамбена подручја у Маркаду. 2018. године, у Деир ез-Зору, амерички Ф-15 отворио је ватру на курдску милицију, усмртивши 6 људи, а милитанти су могли да поврате контролу над тим подручјем. И ово су само два примера од многих сличних.

Американци су у Сирији илегално. Они крше норме Савета безбедности УН.

Они милитанте финансирају кроз програм помоћи „сиријској опозицији“ и користе их за задржавање положаја на сиријским нафтним пољима.

„САД су дошле да добро опљачкају Сирију, што у ствари и чине.

Не кажем ни да су Американци ушли у Сирију грубо кршећи норме које је диктирао Савет безбедности УН. Пљачкашко лице Сједињених Држава показало се у свом сјају“, рекао је руски војни стручњак Виктор Баранец.

Колико чланице НАТО троше на одбрану, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА