Најновије

РАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ: Мило показује немоћ, он више не контролише ни речи ни покрете, а Кривокапић...

Не може да буде увреда то што је Мило Ђукановић изјавио, јер зависи и ко вам то каже, а и та његова реакција одражава немоћ. Показује да су остали супериорни у односу на њега, изјавио је за Правду историчар Александар Раковић, поводом изјаве председника Црне Горе да је Раковић „квази историчар“, а за владику Јоаникија, који је похвалио Раковића, да „докон поп и говееда крсти“.

Александар Раковић (фото: Јутјуб)

Он је казао да Ђукановић не може да поднесе то што је владика Јоаникије изјавио поводом његове књиге „Црногорски сепаратизам“.

- Та моја књига је разобличила Милову политику похрваћивања народа у Црној Гори. Ђукановић сам не чита књиге, па због своје интелектуалне инфериорности и не може другачије да се изрази. Он је раније имао фасаду иза које се крио, али више не може да контролише своје речи и своје своје покрете – казао је Раковић.

На питање, да ли се Ђукановић осоколио након што је заједно са владајућом већином ДПС изгласао резолуцију о Сребреници, и сменио министра правде Владимира Лепосавића, одговара да је Мило у томе видео неку шансу.

- Он је одавно изгубио конце, али ипак види шансу у тој Сребреници, и смени Лепосавића, па да се настави србофобна политика. Међутим, Срби су остварили победу коју неће тако лако испустити – оцењује он.

Говорећи о премијеру Здравку Кривокапићу, који је осудио „недолично и примитивно понашање председника Ђукановића“, како је написао на твитер налогу, Раковић је казао да „није битно шта Кривокапић каже, него шта ради“.

-  Он са ДПС-ом има нову парламентарну већину. А ко је хапсио владику Јоаникија, па, ДПС га је хапсио. Да је Кривокапић хтео да се не гласа о Сребреници, будући да је рекао да је резолуција била непотребна, он не би потезао ни питање министра Лепосавића. Јер све је то био један пакет који се није могао одвојити. Кривокапић из дана у дан говори неистине, све је непоуздано, данас каже једно, сутра ће рећи нешто сасвим друго – оценио је Раковић.

Како је рекао, он не потписује Темељни уговор са Српском православном црквом, јер се помиње префикс „српска“ и јер жели да то буде Православна црква у Црној Гори.

- То је једини разлог. Не постоји више ни то неформално име Православна црква у Црној Гори. Потписао или не потписао темељни уговор, не може се остварити нешто што је избчено из употребе. Те одлуке су коначне. Темељни уговор ће потписати патријарх испред СПЦ и митрополит Јоаникије то подржава. Српска црква ће опстати са или без Темељног уговора – закључује Раковић.

Како је Милан Кнежевић одбрусио Милу читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА