Најновије

ХРВАТСКА ОД СРБИЈЕ ТРАЖИ ДА ПРИЗНА НЕПОСТОЈЕЋИ ГЕНОЦИД: Само једна ставка на списку захтева!

Србија на свом путу према ЕУ треба да покаже суштински и одржив напредак у темељним подручјима и да покаже вољу за испуњавање свих потребних критеријума, изјавио је јуче у Луксембургу хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.

Гордан Грлић Радман. (Фото: Јутјуб)

- Од Србије се траже јасни одговори, пре свега суштински и одржив напредак у темељним подручјима - рекао је Грлић Радман.

Србија треба да покаже политичку вољу за испуњавање свих оних критеријума и реформе те посвећеност европским интеграцијама, рекао је шеф хрватске дипломатије, преноси Хина.

- У том смислу гледамо на подручје владавине права, питање несталих особа, права жртава рата, процесуирање ратних злоцина, сарадњу с међународним кривичним судом, признавање геноцида у Сребреници, јачање добросуседских односа како с чланицама ЕУ-а тако и онима изван ЕУ-а - рекао је Грлић Радман.

На маргинама састанка Савета за опште послове данас се у Луксембоургу одржавају две међувладине конференције о приступању са Србијом и Црном Гором, али без отварања или затварања иједног поглавља.

Сухоји испустили бомбе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА