Најновије

Шта је Макрон поручио Куртију?

Председник Француске Емануел Макрон позвао је Београд и Приштину да се као Европљани ангажују на проналажењу компромиса, јер ће се, како је рекао, само на тај начин Приштина и Београд вратити на пут европске будућности, преноси Коха.

Емануел Макрон. (Фото: ria.ru)

Он је ово изјавио током заједничке конференције за медије са косовским премијером привремених институција на КиМ, Аљбином Куртијем који је у посети Паризу.

Макрон је рекао да Европска унија има посебан интерес за тзв. Косово и да ће Француска подржати тзв. Косово у свим процесима који “ће ову земљу померити напред”.

Аљбин Курти на конференцији је изразио захвалност за сав допринос који је Француска дала тзв. Косову. Између осталог, позвао је председника Макрона да посети тзв. Косово.

Курти: Косово је мало, али…

Аљбин Курти поручио је вечерас, након састанка са француским председником Емануелом Макроном, да тзв. Косово “и поред тога што је мало, тежи да се институционално изгради попут Француске”-

– Привилегија и одговорност за мене као премијера најмлађе државе у Европи је да будем испред председничке палате Француске да бих гарантовао да ће тзв. Косово увек бити у европским и демократским тежњама. Још једном морам да изразим захвалност народу Косова на високој правди која је успостављена у оквиру евроатлантског савеза да се оконча шовинистички режим који је циљао на територије по сваку цену, чак и са геноцидом над цивилима – рекао је Курти.

Он је поручио да је почаствован тиме што је добио прилику да са француским председником разговара о обавезама тзв. Косова и владе на чијем је челу.

– Без обзира колико мала била, наша држава има мисију да организује своју комплетну институционалну изградњу, владавину закона и слободу мисли истим квалитетом као и велике историјске државе, међу којима је један од најбољих модела управо Француска – закључио је Курти.

Су-24 кренуо на НАТО брод! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА