Најновије

ХАОС У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Пљуште откази, шиптари бесне на Куртија!

Стопа незапослености у лажној држави Косово је премашила 40 одсто, а један од главних разлога за то је, према мишљењу председника Уније независних синдиката тзв. Косова (УНСК) Авније Ајдинија, криза изазвана пандемијом коронавируса, преноси Косово прес.

Застава лажне државе. (Фото: Јутјуб)

Ајдини је истакао да је готово 10 одсто радника у приватном сектору остало без посла.

„Сматрам да је социјални проблем радника прилично изражен, а незапосленост је такође прилично изражена, преко 34 одсто, али можемо рећи да је чак и више од 40 одсто, јер су током пандемије радници остали без посла. И нажалост ово је имало утицаја на повећање сиромаштва или социјално угрожених. УНСК је активан, али са писмима и захтевима ... Ако је било 34 процента, данас је 44 процента, тако да је у пандемији 10 одсто радника изгубило радна места“, наглашава Ајдини.

Када је реч о повећавању минималне зараде, Ајдини истиче да тзв. актуелна косовска влада на челу са Аљбином Куртијем није испунила обећање о повећању ове зараде.

„Сматрам да би минимална зарада требало да буде минимално 300 евра, иако тражимо 350 евра. Схватамо да влада не може проблеме решити преко ноћи, али сматрамо да је минимална зарада 300 евра. Дакле, плата за коју је обећано да ће да буде 250 евра на жалост још није почела. Такође чекамо састанак са премијером Куртијем како бисмо разговарали о неким питањима као што су права радника и право на остваривање пензија”, рекао је Ајдини.

Он је у интервјуу за Косово прес коментарисао и одлуке владе и одметничке скупштине на Косову да разреши тзв. Одбор Косовске поверилачке агенције, где је био директор.

"Сматрам да током мог мандата није било правних или корумпираних процедуралних кршења ... Наследили смо плате, чак и у прошлости оне су биле такве. За одговорност коју је имао одбор, те плате су биле разумне, јер се за грешку могло одговарати затвором. Из тог разлога кажемо да су плате биле одговорајуће у поређењу са одговорношћу. Ја сам имао плату од 2.200 евра као директор одбора, али сам имао и огромну одговорност, при том ја сам ову плату наследио од претходника”, каже Ајдини.

ИД формира низ фронтова широм Африке са различитим интензитетом радикализма! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА