Најновије

ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКА ВЕЖБА КОД ЛЕСКОВЦА: Војна полиција Копнене војске на полигону Међа! (ФОТО)

На полигону "Међа" код Лесковца, јединице војне полиције из састава Копнене војске реализују противтерористичке вежбе и интензивна тактичка увежбавања у оквиру здружене вежбе "Муњевити удар 2021".

Вежба "Муњевити удар 2021". (Фото: mod.gov.rs)

Учешћем на вежби унапређују се способности јединица војне полиције Копнене војске за реализацију најразличитијих војнополицијских задатака и ефикасан одговор на потенцијалне изазове, ризике и претње безбедности у свим земљишним, метеоролошким и борбеним условима, саопштило је Министарство одбране.

Током вежбе проигравају се тактике, технике и процедуре које се примењују у блокади и уништењу терористичке групе, од добијања обавештајних података до успешног извршења задатка, уз употребу живе силе и специјалних возила војне полиције, додаје се.

Наступање у нападу на терористичку групу, дејство снајперских парова и борбених возила, претрес терена, спречавање бекства терориста, као и неутралисање терористичких група у утврђеним објектима, само су део сегмената вежбе које изводе војни полицајци, наводи се у саопштењу.

Вежбовне активности на полигону "Међа" део су Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021", коју на осам локација широм Србије изводе јединице Копнене војске у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.

Путин узвраћа ударац Енглезима усред Медитерана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА