Најновије

КИНЕСКИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ово је једина земља која може да уништи Русију

Кинески недељник Женмин Жибао именовао је државу способну да „уништи“ Русију. Материјал је објављен на веб страници листа у среду, 2. јуна.

Кина и Русија (Фото: РИА Новости)

Аутор чланка цитирао је директора Кинеског центра на Институту Брукинг Ли Ченг, по чијем мишљењу нико не може да уништи Русију осим ње саме.

„НР Кина и Руска Федерација су две велике силе и не постоји ниједна спољна сила која их може победити, оне су способне само да се униште“, рекао је публициста Ли Ченг.

Поред тога, у чланку новинар тврди да су Кина и Русија прошле кроз бројна историјска суђења, не плаше се никаквих спољних сила. „После више од 70 година, НР Кина и Руска Федерација пронашли су прави пут за међусобну комуникацију, земље одбијају да се придруже блоковима и конфронтацијама, њихова интеракција није усмерена против трећих земаља. Седамдесетогодишња историја кинеско-руских односа је прича о томе како су земље прешле од блока ка партнерству, од контрадикција до сарадње и узајамне користи, ово је пут ка постизању једнакости и узајамног поштовања “, закључио је аутор.

О испаљивању ракете на руски извиђачки авион прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА