Најновије

РУСКА ВОЈСКА УПОЗОРАВА: Почиње нови хладни рат, ствара се нови светски поредак

У свету почиње нови хладни рат, а доктринарно дефинисање противника већ је у току, каже заменик министра одбране Русије Александар Фомин.

Руски војник (Фото: РИА Новости)

Према његовом мишљењу, данас у свету постоји неколико трендова који изазивају најозбиљније изазове и претње безбедности.

"Прво, данас смо сведоци формирања новог светског поретка. Видимо тенденцију увлачења земаља у нови хладни рат, поделу држава на "наше" и "њихове", док су "њихови" недвосмислено дефинисани у доктринарним документима као противници“, рекао је Фомин у интервјуу RT.

Истовремено, системски се уништавају постојећи систем међународних односа, безбедносна архитектура и омаловажава се улога међународних организација.

Уместо међународног права, намеће се наредба, „заснована на одређеним правилима, коју предлаже и подржава неко непознат, нигде није прецизирана и одговара само онима који су у ствари измислили ову наредбу“, додао је заменик министра.

Истовремено се појављују суштински нове врсте оружја, које радикално мењају однос снага, оружана конфронтација продире у све нове сфере - свемир и сајбер простор. Све ово доводи до промене принципа и метода ратовања, нагласио је Фомин.

Према његовим речима, о свим тим темама разговараће се на Московској конференцији о међународној безбедности која ће бити одржана од 22. до 24. јуна.

Која земља може да уништи Русију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА