Најновије

БЕСНИ ПРОПАГАНДНИ РАТ НАТО И РУСИЈЕ ОКО КРИМА: Амерички разарач у Одеси, а на апликацији плови поред обале Крима! Ко мути Црно море

Вест да амерички разарач USS Ross DDG 71 класе Арли Бурк, који се од пре неколико дана налази у Црном мору, где одржава вежбе са Укрјинском морнарицом, да плови уз југоисточну обалу Крима истом рутом као британски разарач Дифендер прошле недеље, направио је хаос на друштвеним мрежама! Вест заправо није тачна јер се брод из украјинске луке Одеса није ни померио

USS Ross DDG 71 (Фото: Јутјуб)

Наиме, неколико профила подигло је узбуну на основу информације објављене на апликацијама за праћење бродова како брод плови 10 наутичких миља југоисточно од обала Крима истом рутом као и британски разарач. Суштина приче је у томе што се неко у последње време опасно поиграва системом за аутоматску идентификацију бродова према коме се лансира вест да брод који се налази у луци заправо плови.

Ко засад пушта лажне информације засад није познато, али је евидентно то да је у питању ефикасно средство за вођење пропагандног рата како би се проверила реакција противничке стране и изазвао замор код дежурних посада на пловилима и дежурним парама ловачких и јуришних летелица Црноморске флоте.

Ово није први пут да се оваква манипулација дешава јер сличан облик деловања забележен је уочи испловљења британског разарача, тачније два дана раније. На друштвеним мрежама дошло је до узбуне, али евидентно је то да реакције граничне службе ФСБ и авијације није дошло, или се вешто крије, колико су заправо ове мере деловале на руску страну.

Ваља подсетити да електронско деловање није ново и досад се примењивало интрнзивно на ПВО систем у случају Либије 1986. и Ирака 1991, 1998 и 2003. године.

Подсетимо да је данас Министарство одбране Холандије саопштило да су руски борбени авиони СУ-30 СМ прелетали и ометали пловидбу и симулирати напад на њихову фрегату, што је Русија демантовала објавивши снимак холандске фрегате. Иначе, пре седам дана слична ситуација се поновила са британским разарачом Дефендер.

Док је посада америчког разарача славила са домаћинима победу над Швеђанима, нису ни слутили да је у току у дигиталном свету прави пропагандни рат и симулација да њихов брод плови уз обалу Крима у циљу провере руског одзива на НАТО бродове…

Србија купује од Русије ПВО системе Панцир и Красуху, хеликоптере Ми-35 и Ми-17, ракете Корнет? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА