Најновије

ОТПОРАШ РУШИ ВЛАСТ У БОЛИВИЈИ: Срђа Поповић умешан у нови покушај обојене револуције!

Поповић, извршни директор Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (CANVAS), познат по сличним антирежимским акцијама још од Отпора и пада Слободана Милошевића, сада има кључну улогу у оптуживању Моралеса за шумске пожаре који месецима букте у Амазонији. Ово је обелоданио популарни амерички сајт Греy зоне (у преводу сива зона), познат по разоткривању сумњивих политичких односа у свету.

Срђа Поповић (Фото: Јутјуб)

Паре на све стране

Како пише Вајат Рид, аутор текста који се бавио Поповићевим тренутним деловањем у Боливији, Србин је важна стратешка и финансијска ињекција извесне Џенис Даза, која је главноосумњичена да скреће пажњу са правих разлога због којих је дошло до паљења амазонских шума.

- Док бразилски председник Жаир Болсонаро омогућава елитним власницима земљишта да спаљују Амазон, професионални оперативци промене режима, попут Џенис Даза, настоје да преусмере кривицу за пожаре на левичарску владу Боливије, чији се председник Ево Моралес суочава са изборима у октобру - стоји у овом аналитичком тексту.

Рид тврди да и летимичан поглед на досадашњи рад ове жене открива да је она на челу мреже западних организација које су обучавале и саветовале лидере операција које су служиле променама режима од Венецуеле до источне Европе. Посебно се подвлачи да је Даза тренутно најагилинија у организовању вишемесечних крвавих демонстрација у Хонгконгу против централних власти у Пекингу.

Како примећује сајт, употребом хештега #СОСБоливиа, Даза и њени савезници су се мобилисали како би се еколошка криза искористила до максимума пропагандног потенцијала, а као једног од њених компањона наводи Срђу Поповића. Наиме, Фондација за људска права објавила је да је активности Џенис Даза спонзорисала Поповићева организација.

- Дазина је директан савезник оснивача CANVAS Срђе Поповића, бившег вође групе Отпор, која је одговорна за промену режима, а коју подржава Запад. Он је њу промовисао на свом Твитеру, оптужујући Боливију за лоше управљање и еколошку катастрофу - наводи сајт.

Обојене револуције (и покушаји револуција) са којима доводе у везу Поповића:

2000. Србија

2003. Грузија

2004. Украјина

2005. Киргистан

2005. Либан

2009. Иран

2010. и 2011. Арапско пролеће (Тунис, Египат, Либија, Бахреин, Сирија, Јемен, Алжир, Ирак, Јордан, Мароко, Оман, Кувајт, Мауританија, С. Арабија)

2019. Венецуела

Изазивање сукоба

Сива зона даље пише да CANVAS у великој мери финансира Национални фонд за демократију, огранак ЦИА.

Спољнополитички аналитичар Зоран Спасић каже да је Поповић у називу своје организације свесно ставио атрибут ненасилна, док делују потпуно супротно.

- На Боливију се очигледно врши индиректан притисак како би се изазвао сукоб, као у Сирији или Украјини. Поповићев CANVAS је најпре пропагандна, па онда насилна организација у циљу остварења интереса западних сила. Пожар свакако нема везе са Боливијом, али се морао наћи повод да се крене у акцију решавања унутрашњих спорних питања - поручује Спасић.

Црна Гора се тресе због ових речи из Подгорице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА