Најновије

БЕЛОРУСКИ ОПОЗИЦИОНАР ПЛАЧЕ ПРЕД КАМЕРАМА ДРЖАВНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Признао сва своја дела (ВИДЕО)

Ухапшени белоруски новинар и опозициони политички активиста Роман Протасевич појавио се на белоруској државној телевизији и у сузама признао своју улогу у антивладиним протестима. Опозиција тврди да је изјава дата под присилом.

Роман Протасевич )Фото: Јутјуб)

Снимак је објављен синоћ на белоруској телевизији, а Роман Протасевич је говорио о пропасти демонстрација, започетих широм земље после председничких избора 9. августа 2020.

У трећем појављивању откако су власти 23. маја присилиле авион "Рајанера", у коме се налазио, да слети у Минск, Протасевич је повукао раније критике на рачун белоруског лидера и признао да је планирао организовање нереда и свргавање председника Александра Лукашенка.

"Сада треба да обуставимо уличне активности које смо имали раније, оне формате у којима смо радили. Јер, сада просто нема такве активности и не може је бити. Треба да сачекамо док се економска ситуација не погорша и док људи не изађу на улицу по тањир супе, да кажем то отворено", поручио је Протасевич.

Опозиција и његови родитељи, који живе у Пољској, тврде да је изјаву дао под присилом.

Водитељ емисије је поновио да белоруске власти нису знале да је Протасевич био у авиону када су лет од Атине до литванског Вилњуса преусмериле на Минск, наводећи као разлог претњу бомбом.

Бомба касније није пронађена, а Протасевич и његова девојка Рускиња су ухапшени по слетању.

Протасевич је отишао из Белорусије 2019. године, јер је оптужен за подстицање немира, због чега му прети казна до 15 година затвора.

Како је Путин победио америчке санкције, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА