Најновије

ПРОЋИ ЋЕ КАО МИЛО! НАЈАВЉУЈУ СЕ НОВЕ ПРОТЕСТНЕ ЛИТИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ! Здравко, лажове, не дамо светиње!

Црногорски премијер Здравко Кривокапић, ако не одржи обећање и не потпише Темељни уговор са СПЦ, могао би да се суочи са протестним литијама, истим онаквим какве су прошле године срушиле са власти Мила Ђукановића!

Литије у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

Ово кажу лидери странака коалиције "За будућност Црне Горе", који упозоравају да је Кривокапић одустајањем од потписа Темељног уговора срушио основне принципе коалиције која га је довела на власт. Према њиховим речима, Кривокапић је прекршио реч дату грађанима и Српској цркви, због чега "народу не преостаје ништа друго него да се дигне на протесте".

Врло неодговорно

Лидери партија и покрета који чине коалицију "За будућност Црне Горе" поручују да се парламентарна воља представника народа мора поштовати у свакој прилици.

"Непотписивање Темељног уговора, неприкладан и неодговоран однос према верујућим људима и СПЦ највећи је политички ударац коалицији од стране премијера. Кад се потроши реч, изгуби поверење и некадашња скромност замени умишљеношћу, личном величином и важношћу, онда народу не остаје ништа друго него да устане и каже да га тако преко ноћи промењен човек више не може представљати", наводи се у саопштењу, у којем се Кривокапић подсећа да је на власт дошао управо гласовима Срба у Црној Гори.

"Уступили смо му прво место на нашој листи, победили смо и изабрали Владу коју је он предложио без било каквих консултација са нама. Свесно смо поступали супротно политичким законима модерних друштава, све из вере и наде да је то човек који може да погреши као и сви ми, али који неће обманути, преварити и окренути леђа својима", пише у саопштењу.

И док се Кривокапић овим поводом није оглашавао, директор Друштва за истраживање политике Владимир Павићевић каже да се Кривокапић није показао да је добар као премијер.

- Влада Црне Горе показала је да је неуспешна и дезоријентисана. Или ћемо имати нове министре на челу појединих ресора, док би Кривокапић остао премијер, или ће доћи до разрешења Кривокапића уз сагласност скупштинске већине, без одласка на превремене изборе. Потписивање Темељног уговора јесте преко потребно и неопходно. За то постоји политичка воља заинтересованих страна, као и жеља грађана свих вера и нација. Препреке овом потписивању уговора Кривокапић је сам створио више својом дезоријентисаношћу него намером, али то и јесте показатељ да он није био добар избор за премијера - наглашава Павићевић.

Изгубио поверење

Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић каже да Кривокапић више нема поверење већине.

- Нећемо рушити Владу са Миловим ДПС, али нећемо ни ћутати на кршење изборне воље. Спремни смо да разговарамо о реконструкцији Владе, али и о формирању друге Владе у оквиру исте већине - наглашава Медојевић.

Резолуција о "геноциду" у Сребреници није прошла

Одбор за људска права и слободе Скупштине Црне Горе није подржао предлог резолуције о наводном геноциду у Сребреници.

Председник Одбора Јован Вучуровић, који је гласао против документа и поновио да се у Сребреници није десио геноцид, позвао је Скупштину да не усвоји резолуцију. О њој би требало да се гласа наредне недеље.

Кривокапић напао Србију: Немојте ме звати "млакоња"!

Министарство спољних послова Црне Горе саопштило је јуче да "веома забрињавају реторика и медијски наводи који су усмерени против премијера Здравка Кривокапића".

"У томе је учествовао и сам државних врх Србије, користећи непримерен речник попут 'млакоња'. Министри у српској Влади и функционери СНС служе се терминологијом која не приличи духу добросуседства. Кривокапић је не само премијер једне независне државе већ и угледни универзитетски професор", истичу из министарства.

Путинова фотографија која је бацила западне експерте у дубоко размишљање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА