Најновије

"Боље да вичу "Вучичу, педеру", него да то власт силом спречава!"

После утакмица финала плеј-офа АБА лиге између Звезде и Будућности, прексиноћ је публике било и на мечу КЛС Партизан - Мега, а оно што је у тој игри жмурке између државе, клубова, прописа и интереса било ново је скандирање навијача у Хали спортова „Ранко Жеравица“ Александру Вучићу: "Вучићу, педеру".

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Занимљиво је да је скандирање „Вучићу, педеру“ до пре пар година било неизбежни фолклор на утакмицама Партизана, а онда је нагло утихло баш у времену кад су трибину са „ултрас“ навијачима преузели људи који су постали шире познати недавно после хапшења групе Вељка Беливука.

Душко Вујошевић је у доба док је још био тренер Партизана од режимских таблоида у више наврата оптуживан да он „наговара“ навијаче да то скандирају, некоме је то изгледало „логично“ јер је скретао пажњу на неравноправан третман државе два наша највећа клуба.

Сам је у безброј наврата био жртва увреда навијача Црвене звезде.

- Неки вишак агресивности публике се може и тако артикулисати, и кад сам био вређан нисам то схватао лично. Можда је подношљивије да повремено буде таквих узвика и Вучићу, него да се организују банде које то треба да спречавају као што се десило са Беливуком и његовом екипом што се после отело контроли. Такве ствари обично имају бумеранг ефекат - каже за Данас Вујошевић.

Он додаје да то што Вучић навија за Звезду није никакав проблем, али јесте проблем што је третира са максималним привилегијама и кад су у питању паре, јавне и скривене, али и кад је у питању третман код оних који организују такмичења.

По његовим речима, Вучић схвата значај спорта, држава доста улаже, али није направио систем финансирања и ту се не понаша као државник.

Фаворизује Звезду, а с друге стране, да не би изазвао баш превелики револт држи Партизан у стању хибернације.

- Уколико не жели да му се то скандира он мора да склони мотиве тим људима да се тако понашају, јер навијачи Партизана су с разлогом револтирани због третмана државе. А упркос свему, требало би мање да обраћа пажњу на те ствари, да не буде баш толико осетљив. Боље је да се то виче, и тако испољава незадовољство, него да се то силом спречава па да се акумулира- сматра Вујошевић.

Легендарни тренер Партизана се не чуди да је до прекида тона дошло на Аренаспорту.

- Та телевизија се потпуно ставила у функцију Црвене звезде у овој фами о финалу плеј-офа АБА лиге, и избором гостију, и наметањем тема, гледао сам то пажљиво и било је баш тенденциозно. Па после долази до чуђења откуд међунационаслни инциденти и мржња, а људи на власти или блиски власти то изазивају. Да је држава Црна Гора хтела да се, како је овде писано, „мафијашки“ избори за АБА лигу, не би сигурно дозволила да Морнар добије Будућност. Јер људи који воде Морнар имају новца, али нису баш потпуно независни од државе у којој живе. То је ваљда „схватање политике“ људи који воде ту телевизију - закључује Вујошевић.

Вучић у исто време предлаже да се народ изјасни и брани Рио Тинто! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА