Најновије

РАЗОТКРИВЕНА КАТАРСКА ЗАВЕРА ПРОТИВ СИРИЈЕ: САД и Турска такође умешали прсте

Британски лист Тајмс објавио је тужбу упућену лондонском Врховном суду против катарских власти због подршке терористичкој организацији Џебхат ал-Нусра у Сирији и њеном прикривеном финансирању у износу од више милиона долара.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Како тврди колумниста листа Ендру Норфолк, држава Катар, укључена у подршку, спонзорисање, финансирање и наоружавање терориста на сиријском тлу, оптужена је за прикривену операцију прања новца чији је циљ био слање стотина милиона долара терористичкој организацији Џебхат ал-Нусра у Сирији.

Новине су указале да је девет Сиријаца, који су претрпели финансијске губитке и касније мучени, самовољно лишени слободе, добили претње егзекуцијом и преживели друге облике прогона од стране терористичке организације Џебхат ал-Нусра, покренули тужбу откривајући постојање завере високих званичника катарске владајуће елите која је обезбеђивала средства за подршку терористима повезаним са Ал Каидом у Сирији.

У тужби се наглашава да су средства пребачена у тајности Џебхат ал-Нусри преко посебне канцеларије емира Катара. Било је и операција прања новца путем терористичких уговора путем грађевинских уговора и прецењених куповина имовине. Ова тајна операција, коју је водио катарски емир за финансирање терориста у Сирији, изведена је уз помоћ терористичке организације Муслиманска браћа. С тим у вези, у Турској су организовани састанци између катарских званичника и чланова терористичких организација у Сирији.

Лист Тајмс је именовао је оптужене у случају финансирања и подршке терористичкој организацији „Џебхат ал-Нусра“ у Сирији, били су то две катарске банке и наводно добротворне фондације, као и богати бизнисмени и познати политичари.

Ни за кога није тајна какву улогу Катар игра заједно са САД и Турском у стварању и финансирању терористичких организација у Сирији. Признања званичника ових земаља, поред извештаја обавештајних служби и медија, јасна су потврда овога.

Бивши катарски премијер и министар спољних послова Хамад бин Џасем Ал Тани, који је одиграо важну улогу у завери против Сирије, признао је на телевизији у октобру 2017. године да је његова земља подржавала терористичке организације у Сирији преко Турске у координацији са Вашингтоном и другим земљама. .. Према његовим речима, Катар је одиграо кључну улогу у завери против Сирије.

Снимак руске војске у америчкој бази погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА