Најновије

РАНО ЈЕ ЈОШ ЗА СЛАВЉЕ, ИЗА СВАКОГ ТАЛАСА ИДЕ ЗАТИШЈЕ: Доктор Тиодоровић изнео важно упозорење грађанима!

Професор Бранислав Тиодоровић оценио је да нам је колективни имунитет потребно нам је између 60 и 70 одсто прокужености, што ћемо ми у неком периоду и остварити.

Бранислав Тиодоровић. (Фото: Јутјуб)

- Иако смо замишљали да ћемо одједном одбацити маске, вратити се нормалном животу, то неће ићи тако лако све док се процес вакцинације не обави у што већем обиму. Рано је још за славље, али је свакако неопходно да се живот врати у нормалу, и то постепено. Ако наставимо са вакцинацијом, пратимо поштовање мера, будемо обазриви како би дневне бројке спале на 100 што је заиста идеално, док је онај супер идеал 35 на дневном нивоу. Питање је када ћемо то успети, али то би нас довело у најсигурнију зону - рекао је др Тиодоровић.

Нагласио је да је важно да се настави процес имунизације.

- Иза сваког већег таласа иде затишје, то је природни процес, то увек тако иде. У великом таласу се људи понашају много озбиљније, а када бројке падају, онда се опусте, као што сада имамо опуштање. Можда ће проћи месец, два, па и три, док се накупи "горући материјал", зато је важно да се настави процес имунизације. Искрено не верујем да ћемо имати удар какав смо имали у претходном периоду, то никако, али ризик постоји и постојаће. Вакцинација траје и даје ефекат и људи не би требало да одлажу него да се вакцинишу, како бисмо сто пре достигли жељени ниво заштите. Има оних који се нису вакцинисали из одредених разлога, док има оних који без разлога одлазу - каже епидемиолог.

Фаучи подржао ношење маски, иако је у приватним мејловима тврдио да нису ефикасне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА