Најновије

УСТАНАК КОД ТУРСКЕ ГРАНИЦЕ: Грме експлозије, народ искаљује бес (ВИДЕО)

На северу Сирије, на територијама које је окупирала Анкара, антитурска осећања локалних становника добијају одлике правог народног устанка.

Експлозија (Фото: Јутјуб)

Зверства протурских милитаната из Сиријске националне армије и криминалне активности администрације коју контролише Анкара довеле су до масовних немира у граду Џераблус у провинцији Алепо. Овај град се налази на самој граници са Турском и заузела га је Анкара током операције Штит Еуфрата. Дана 5. јуна овде се одржала протестна акција више од 300 људи.

Током протеста, демонстранти су тражили од турског руководства да заустави злочине милитаната протурских оружаних формација и заустави угњетавање локалног становништва. До вечери је служба безбедности протурских група грубо сузбила акцију. Као резултат, приведено је осам активиста, више од десет је задобило повреде различите тежине.

Са почетком мрака узбуђење није престајало. У разним деловима града у ноћи са 5. на 6. јун загрмела је серија експлозија. Четири минирана аутомобила експлодирала су у близини објеката протурских милитаната, има мртвих и рањених.

Највероватније ће саботажа проузроковати узвратне тероре од турских плаћеника.

Како непријатељ откида део Сирије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА