Најновије

КРИВОКАПИЋ ПОКУШАО ДА ПРЕВАРИ СРПСКУ ЦРКВУ: Послао своју верзију Темељног уговора, СПЦ неће ставити потпис на тај документ!

Премијер Здравко Кривокапић послао је Митрополиту Јоаникију и Патријарху Порфирију предлог новог Темељног уговора, који је неприхватљив за СПЦ, пише Борба.

Здравко Кривокапић. (Фото: Flickr)

Кривокапић је изменио текст уговора који је био усаглашен са СПЦ и сада је понудио на потписивање нову верзију која је потпуно неприхватљива за Српску православну цркву која не жели да стави потпис на тај документ.

Према информацијама из Владе, Кривокапић није никога из Цркве консултовао за своју верзију Темељног уговора и сада је потпуно јасно да је још једном изиграо поверење СПЦ.

Верзија коју нуди Кривокапић СПЦ је гора верзија од документа који је потписан са Светом столицом.

Подсетимо да је Кривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а онда је крајем маја отишао за Београд како би у Патријаршији потписао тај документ. Међутим, у Патријаршији је направио скандал и преварио је Патријарха Порфирија и тадашњег владику Јоаникија и одбио је да потпише договорени и усаглашени Темељни уговор са СПЦ.

Након што је све то урадио, сада је послао своју верзију Темељног уговора, коју Српска православна црква нема намеру да потпише јер је она дискриминаторска по саму Цркву.

Мађарски премијер објаснио нове поделе у Европској унији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА