Најновије

"НАТО ЋЕ СЕ РАСПАСТИ!" Амерички пуковник дигао прашину, Алијанса не сме да зарати са ове две земље!

Амерички пуковник у пензији Марк Ганцингер сматра да би претрпео пораз у рату са Русијом и Кином.

НАТО војска. (Фото: Јутјуб)

Како је навео пуковник у чланку за "Дифенс њуз", Министарство одбране САД је изабрало погрешан курс развоја Оружаних снага. Пентагон, вођен фразом "квалитет изнад квантитета", смањује бројност војске и нада се да ће нове технологије повећати њену борбену ефикасност. Током 30 година, америчка војска је "рушена да би се изградила". Сада, САД немају довољно снаге да одбију равноправног противника у иностранству, да спречи нуклеарни напад и обрани територију земље, сматра стручњак.

За успех у рату са Русијом и Кином држави ће бити потребна војска која може да изведе прецизан напад великих размера и крене у офанзиву дубоко у непријатељску територију. Све то мора да се дешава у неколико сати, иначе ће противници Вашингтона брзо заузети балтичке државе и Тајван, пише Ганцингер. Само авијација – бомбардери и ловци пете генерације могу оперативно да реагују на такав глобални изазов, нагласио је пуковник.

Он је додао да од времена хладног рата 66 одсто америчких бомбардера су послали у смеће.

"Снага наших Ваздушно-космичких снага данас износи половину оне која је победила ирачку војску 1991. године", додао је он.

Садашњих 140 авиона Б-1, Б-2 и Б-52 могу да изведу 30 налета дневно, док су за време "Пустињске олује" на Блиском истоку само бомбардери Б-52 изводили просечно 50 летова дневно.

Ове снаге нису довољне за вођење успешног рата са водећим војскама света, нагласио се експерт. Ако Кина и Русија истовремено изведу напад на Тајван и балтичке земље, војска САД неће моћи одмах да пружи одговор, што ће представљати катастрофу за САД - постаће другоразредна војна сила, док ће се НАТО распасти, закључио је пуковник.

Мађарски премијер објаснио нове поделе у Европској унији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА