Најновије

"ЗАХВАЛНОСТ ВУЧИЋА": До јуче хероји, сад им прете отказом (ФОТО)

Медицинско особље, којем је Александар Вучић пред камерама бескрајно захвалан за борбу против пандемије коронавируса, дошло је у опасност да добије отказ уколико са повратка са годишњег одмора, слободних дана или боловања, не уради ПЦР тест о свом трошку, који кошта 9.000 динара.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

– Захвалност Александра Вучића медицинским радницима није дуго трајала! Они који су ризиковали своје, али и животе својих укућана у црвеним зонама, по повратку са годишњег одмора, слободних дана или боловања морају да ураде ПЦР тест о свом трошку (9.000 динара) или ће добити отказ – констатовао је Немања Шаровић, председник покрета „Љубав, вера, нада“.

Шаровић је додао да су овакве одлуке већ донели директор УКЦ Крагујевац и в.д. директора КБЦ Звездара.

– Одлука се односи на оне који су на свом радном месту, у црвеним зонама, добили и преживели КОВИД-19 и који се због високог нивоа антитела нису вакцинисали – нагласио је Шаровић.

Подсетимо, невакцинисаном особљу практично је услов за повратак на посао ПЦР тест било да се враћају са одмора, слободних дана или боловања. Резултати не смеју бити старији од 48 сати и предају се надлежном начелнику одељења или руководиоцу.

Дакле, оно што им је „дао“ кроз повећање плата, Вучић им то одузима кроз наметање обавезног ПЦР тестирања, које би бар за медицинске радике требало да буде бесплатно.

Што би народ рекао: „Кума дала, кума и узела.“

Американци издали хитно упозорење због Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА