Најновије

"МЕРКЕЛОВА ЈЕ ПАПА ЕУ, А МИ СМО ЊЕНИ ВЕРНИЦИ": Еди Рама жестоко ударио на Ангелу, није штедео речи!

Албански премијер Еди Рама упоредио је данас пут ка Европској унији са комадом Семјуела Бекета у којем се ликови договоре да негде крену, али се после тога не мичу.

Еди Рама. (Фото: Јутјуб)

- То осликава оно што се овде дешава. Ја више немам неки осећај и врло сам озбиљан. Више уопште не чекам да се то деси, нити осећам оно што сам раније осећао, чекајући да се то деси - рекао је Рама на Преспа форуму у Охриду.

Он је додао да је потребно да земље региона наставе да се крећу, зато што је то, како каже, једини пут, наводећи да и земље региона треба да се изграде и функционишу као свака држава чланица.

- Да ли ћемо бити или нећемо део Европске уније није на нама. То је изван наше контроле, ми о томе не одлучујемо. Можемо и да урадимо много ствари док је у току други чин Семјуела Бекета. Можемо да сарађујемо у региону, заједно да се залажемо и учинимо ствари бољим, да унапредимо нашу економију - рекао је Рама.

Како је навео, заједничким деловањем лидера региона може се олакшати живот за све грађане који у њему живе.
- Зашто чекати да постанемо држава чланица да бисмо трговали у региону без препрека и чекања. Све је нашим рукама - рекао је Рама и додао да ће отворити границе Албаније да се долази брже и без ограничења.

Сукоби у региону

Рама је навео да у региону постоје сукоби које треба решити, као што је, како је рекао, сукоб Србије и Косова, али такви сукоби не би, додаје, требало друге да држе у неразвијености.

- Можемо се сложити или не око тог питања, али док покушавамо да га решимо нешто можемо урадити заједнички. Можда ће и тај проблем бити мање тешко решити - оценио је Рама.

Говорећи о Берлинском процесу који подразумева сарадњу у региону, Рама је иницијатора тог процеса немачку канцеларку Ангелу Меркел назвао "папом Европске уније", а учеснике "вернике који верују у религију ЕУ".

- Ми као велики верници у ЕУ смо дошли код папе и нашли се за истим столом, не да оспоримо прошлост, него да видимо како можемо да изградимо заједничку будућност - рекао је Рама.

Закључио је да није ни исфрустриран, ни депресиван и да више нема потребе да се земље региона жале, мољакају, већ да треба да се развијају и расту.

- Гледају нас типа како да им кажемо, ма сјајни сте ви…Нема потребе више заиста. Нама не недостаје ни та прва међувладина конференција. Има толико најављених. Немојте мислити да смо у депресији. Одлично смо - поручио је Рама.

Шешељ открио шта се спрема - Људи, не смемо то да дозволимо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА