Најновије

ЗЛОЧИНАЧКИ "БЕЛИ ШЛЕМОВИ" СПРЕМАЈУ ЗЛО НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА: На најподмуклији начин хоће да сруше Асада!

Милитанти заједно са организацијом „Бели шлемови“ намеравају да инсценирају хемијски напад у провинцији Идлиб, где су доставили десет боца са токсичним супстанцама, саопштио је заменик шефа руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контра-адмирал Вадим Кулит.

Башар ал Асад. (Фото: Сана)

„У руском Центру за помирење зараћених страна су добили информацију да терористи групе ‘Хајат Тахрир Аш-Шам’ (која је забрањена у Русији) припремају провокације уз коришћење отровних супстанци у зони деескалације сиријског Идлиба“, рекао је Кулит.

Према речима локалног становништва, терористи су уз пратњу представника псеудо-хуманитарне организације „Бели шлемови“ довезли у насеље Харим провинције Идлиб око десет боца са отровним супстанцама.

„Према постојећим информацијама, план терориста је да инсценирају 'хемијски напад' у јужном делу рејона Џебел-Завија, како би затим окривили сиријске владине снаге за коришћење токсичних супстанци против цивилног становништва“, додао је контра-адмирал.

Раније је директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин изјавио да западне специјалне службе финансирају организацију „Бели шлемови” у циљу информативне кампање против сиријског народа.

Активисти те организације су 7. априла 2018. године објавили видео-снимак о страдању цивила. За коришћење бојних отрова Запад је тада оптужио владине снаге и извршио масовне ваздушне нападе на сиријску територију.

Претходно су руски војни званичници саопштили да ни експерти, ни локално становништво нису приметили употребу хемијског оружја. Крајем априла 2018. године, Москва је изнела доказе да је хемијски напад био инсцениран.

О чему су разговарали Вучић и Наришкин? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА